zo 25-04-21 | 15:00 |  FC Lebbeke vs VW Hamme

Mauro Van Den Wildenberg: “Werk maken van een mooi seizoen”


Ongeveer twee miljoen keer te horen krijgen hoe groot de voetsporen van Griffin wel zijn, veel doelmannen zouden ervan beginnen te bibberen. Niet zo met het volgende slachtoffer van onze reeks “leesplezier tijdens lockdown”: Mauro Van Den Wildenberg. Zonder meer een van de grote revelaties van het op vreemde wijze afgelopen seizoen, als VW dan toch een reeksje lager speelt zal het zeker niet aan hem gelegen hebben!

 1. Dag Mauro, bedankt om even tijd voor ons vrij te maken! Ook voor een sporter zijn het lastige tijden. Hoe kan je jezelf nog in vorm houden?
  Toen het er nog naar uitzag dat de competitie hervat zou worden, hadden we een duidelijk loopschema doorgestuurd gekregen. Nu het seizoen er definitief opzit, is het vooral zaak om in beweging te blijven en de rustperiode niet te lang laten worden. Zelf doe ik dat vooral met lopen en fietsen.

 1. Het huidige seizoen lijkt dus afgelopen. Heb je intussen nog contact met je ploegmaats en trainers?
  Zeker! De jongens waar je doorheen het seizoen ook het meest naartoe trekt hoor je nu nog regelmatig, zeker aangezien er vanuit de club wel wat transferactiviteit is geweest de voorbije dagen.
  Daarnaast hoor ik ook keeperstrainer Geert regelmatig!

 1. Behoudens financiële en licentieperikelen bij sommige andere ploegen, mogelijke faillissementen, rechtszaken enz. ziet het ernaar uit dat onze mooie vereniging komend seizoen in derde amateur uitkomt. Je wordt alom geprezen als een van de beste keepers van de reeks maar toch blijf je blauw-zwart trouw, waarom?
  Ik heb vorig jaar een contract getekend voor 2 jaar. Langs beide kanten was er dus de intentie om het niet bij één seizoen te laten en dat werd in de loop van het huidige seizoen al vrij snel bevestigd.
  Anderzijds zijn er nog tal van redenen waarom ik al minstens mijn contract uitdoe: we worden correct en tijdig betaald (eerder uitzondering dan regel in het huidige voetballandschap), het moet combineerbaar blijven met mijn job en privéleven, we worden serieus in de watten gelegd door Jackie & Liliane ...

 1. Na het lastige seizoen vorig jaar hadden we gehoopt op een rustige campagne, zowat iedereen dacht ook dat er genoeg kwaliteit voor aanwezig was. Toch verliep ook dit seizoen bijzonder woelig. Heb je daar een verklaring voor?
  Als we onder kwaliteit voetballend vermogen verstaan, dan had deze groep intrinsiek inderdaad meer dan voldoende kwaliteit. Maar kwaliteit is ook: een resultaat kunnen spelen, een wedstrijd naar je toe trekken als het gelijk opgaat, 90 minuten lang de focus houden en foutloos blijven, uit een halve kans een doelpunt scoren, een wedstrijd aanvoelen en weten wanneer het tempo eruit te halen ...
  Ik vrees dat we vooral in deze zaken tekortgeschoten hebben en door meer ervaren teams genadeloos zijn afgestraft.

 1. Ondanks de sportieve problemen haalde de club probleemloos zijn licentie en intussen worden ook de eerste binnenkomende én spraakmakende transfers aangekondigd. Hoe zie je de nabije toekomst van VW in?
  De club en vooral de achterban hebben op korte termijn best wat klappen gekregen. 3 seizoenen degradatievoetbal en 2 effectieve degradaties, daar wordt niemand vrolijk van. Het wordt nu zaak om daar definitief een streep onder te trekken. In het begin van het seizoen werd er intern ook nog dikwijls verwezen naar de miraculeuze redding op de slotspeeldag vorig seizoen, en zo zijn we misschien te lang in een bepaald doemscenario blijven hangen, zeker omdat de resultaten uitbleven.
  Laat ons met zijn allen vooruit kijken en de basis leggen voor een mooie toekomst!

 1. Is er al overleg geweest over de uitbouw van de club naar de komende seizoenen toe?
  Het bestuur en sportieve cel hebben tijdens de besprekingen aangegeven waarnaar ze op zoek gingen, en dat komt nu ook tot uiting in de gerealiseerde transfers. Verder denk ik dat er achter de schermen genoeg initiatieven lopen om stappen te zetten als club in het geheel, maar laat ons als spelersgroep maar gewoon op het sportieve focussen!

 1. VW Hamme heeft een bijzonder jonge ploeg, aangevuld met een aantal ervaren spelers. Welke nieuwkomer/belofte heeft je afgelopen seizoen het meest verrast in aangename zin?
  Hier kijk ik toch vooral naar Bavo De Witte, zeker in zijn vorm van de laatste weken voordat de competitie werd stilgelegd. Bovendien pikt hij als verdediger geregeld een doelpuntje mee of levert hij een assist af.

 1. RFC Knokke steekt qua infrastructuur, budget en spelerspotentieel ver boven alle andere amateurclubs uit, maar welke ploeg uit de reeks vond je nog indrukwekkend?
  Hier is het voor mij moeilijk kiezen tussen Ronse en Zwevezele (qua spelersmateriaal voor alle duidelijkheid!). Ronse heeft ons het eerste halfuur in de heenronde letterlijk van de mat geveegd. Ook in de thuismatch vlak voor de winterstop werd hun offensieve weelde duidelijk toen ze na rust een kwartier het gaspedaal intrapten. Zwevezele staat dan als blok voor mij een pak sterker, met heel wat ervaring in hun centrale as en een paar jongens die met een flits een wedstrijd kunnen doen kantelen, zoals Yagan jammer genoeg in de slotminuten tegen ons deed.

 1. Wie vond je de beste speler waartegen je dit seizoen uitkwam? Welke keeper vond je sterk? Persoonlijk hebben we een boontje voor Degrendel van Harelbeke: niet alleen een uitstekende goalie, maar ook een perfecte doelwachtersnaam :-)
  Als speler: Davy Joye (Petegem). Spelers met zulke voeten en inzicht lopen zelfs in 1e amateur niet dik gezaaid.
  Als doelman: Brecht Laleman (Mandel), speelde tegen ons een zeer sterke wedstrijd en al jaren een gevestigde waarde op dit niveau.

 1. Even terzijde: door het coronavirus vallen ook het EK voetbal, de Olympische Spelen en nog vele andere evenementen in het water, het wordt dus een flauwe sportzomer. Wie is je favoriete voetballer op internationaal niveau en maken de Duivels ook in 2021 nog kans op toernooiwinst?
  Doe maar Kevin De Bruyne dan. Alles lijkt zo makkelijk bij hem ... Als hij op topniveau is volgende zomer, dan denk ik wel dat we nog kans maken. Een ‘oude’ verdediging lijkt me niet echt een probleem, jongens als Vertonghen en Kompany zullen een gebrek aan snelheid en wendbaarheid wel kunnen oplossen met hun spelinzicht en ervaring lijkt me.

 1. Als ex-speler van Melsele ken je onze nieuwe spits Jim Van Osselaer al, een naam die op veel plaatsen in het Waasland een luide bel doet rinkelen. Kan je hem eens omschrijven en zeggen wat hij onze club kan bijbrengen?
  Jim kan je best omschrijven als een echte spits. Hij maakt zijn doelpunten vooral door de juiste loopacties te maken of de juiste positie in de 16 te kiezen. Hij kan als geen ander op het randje spelen, en als er dan een aantal jongens achter hem staan die op het juiste moment de bal kunnen brengen, dan zal hij wel doen waar de club hem voor aangetrokken heeft: doelpunten maken.

 1. Je bent ook voormalig doelman van Beerschot, waar je nog steeds op handen gedragen wordt. Onze club heeft een uitstekende band met de mannen van het Kiel, denk je dat ze eindelijk terug in 1e klasse zullen belanden?
  Ik hoop het! Het was de 3e promotiefinale op rij, dus op dat vlak verdienen ze het om er terug te staan, zeker voor de supporters.
  Ik had eerlijk gezegd gedacht dat ze na de gemiste promotie 2 seizoenen geleden een moeilijke periode tegemoet gingen, omdat het sinds de heropstart in 1e provinciale de eerste echte tegenslag was die ze te verwerken kregen. Maar ze zijn er toch in geslaagd om telkens weer dat ticket voor de finale te bemachtigen, dus laat ons hopen dat het volgend seizoen terug zover is.

 1. Je kent 3e amateur wellicht beter dan de meesten onder ons, hoe moeten we de (grote) kwaliteiten van blauw-zwart inschatten? Wat is je zoal opgevallen bij VW Hamme in dit eerste seizoen op en naast het veld?
  Op het veld: laat ons vooral 3e amateur niet onderschatten. Er zijn ploegen die al jaren in deze reeks spelen en exact weten wat er nodig is om punten te pakken. Dat is zeker niet altijd mooi, academisch voetbal op de mat brengen. We hebben best wat leuke voetballers in onze rangen en iedereen heeft ook een degelijke opleiding achter de rug, maar als we resultaten willen halen in 3e amateur zal het niet alleen van ons voetballend vermogen moeten komen.
  Naast het veld: we zitten hier echt wel in een luxe-situatie. Onze kledij wordt gewassen op de club, we hebben allemaal een kastje op de club, we spelen in een gezellig stadion op een mooi veld ... Kortom: al het extrasportieve is netjes geregeld.

 1. Welke speler/medewerker zouden we zeker ook eens moeten interviewen voor een sappig verhaal, spitse commentaar enz.?
  Als er in de kleedkamer iets gebeurt, dan mag er in vele gevallen wel in de richting van Preben gekeken worden! Dus ik zou daar eens horen.

 1. Heb je tot slot nog een boodschap voor de Vigor-supporters of een afsluitende bedenking?
  Ik denk dat die boodschap hierboven al vermeld is. Het verleden is wat het is, en we hebben er allen baat bij om de negatieve ervaringen van de laatste jaren achter ons te laten en werk te maken van een mooi seizoen in het post-coronatijdperk!

Bedankt Mauro! Het enthousiasme dat je op en naast het veld uitstraalt doet ons nu al verlangen naar het nieuwe seizoen. Forza!

 

(VWatcher)