zo 04-10-20 | 15:00 |  VC Jong Lede vs VW Hamme

Nieuw seizoen: een eerste vooruitblik

 

De korte doortocht van preses Harry, het stormweer dat in de eerste maanden van het jaar de kalender flink door elkaar haalde... Het zijn niet meer dan vage herinneringen na zowat 100 dagen coronaleed. Zelfs de fusieperikelen liggen al een tijdje achter ons, dus lijkt het ons een goed idee om al eens vooruit te kijken naar wat komt.

Helemaal zeker is het niet want er lopen nog steeds allerhande rechtszaken, maar het ziet er dus naar uit dat onze VW uitkomt in de A-reeks van derde amateur, vanaf komend seizoen omgedoopt tot '3e afdeling Voetbal Vlaanderen' (D3 VV). Met liefst acht tegenstanders binnen een straal van 30 km wachten er een heleboel aantrekkelijke streekduels. Vijf teams stijgen uit de provinciale reeksen, waaronder de (ongekroonde) kampioen van West-Vlaanderen (SV Oostkamp) en van Oost-Vlaanderen (Voorde-Appelterre). Het is nog te vroegen om het over titelkandidaten te hebben, het wordt ook afwachten hoe de clubs omgaan met de krimpende budgetten en spelerskernen. Maar een ploeg die we zeker bovenaan verwachten is FC Wetteren: vorig seizoen moesten ze de titel relatief verrassend aan Merelbeke laten en dit jaar moesten ze Zelzate, Ninove en Olsa Brakel voor zich dulden – de drie ploegen maken trouwens allemaal de overstap naar tweede amateur. Met Matthias Van Peteghem hebben ze een prijsschutter in hun rangen, ook Ridwan Gyselinck en Yenten Van Hoecke hebben een verleden bij onze club.

tegenstanders 2020

(Foto: geografische ligging van de tegenstanders in het seizoen 2020-2021)

FC Lebbeke (met Bart De Pauw als nieuwe T2) eindigde knap vijfde en kan met nieuwkomers als Sander De Coeyere ook komend seizoen meedoen in de (sub)top. Bij middenmoter Avanti Stekene zullen we doelman Beau Kusé, verdediger Jelle D'Heer en aanvaller Stijn De Wilde terugzien, bij Jong Lede spelen Nicolas Van Peteghem en Yorick Verplancke. Een elftal waarvan we veel verwachten is SK Lochristi: naar verluidt moesten ook daar de spelers flink inleveren op hun loon, maar de begoniaploeg draaide een probleemloos seizoen met bekende gezichten als Olivier Speltdooren en Yannick Deppé. Intussen werden onder meer Tjorven Melens en Sietse Vispoel overgenomen van Sint-Niklaas, dat opnieuw moet bouwen aan een jonge ploeg (met voormalige Hamse belofte Laacheri) na het vertrek van een tiental spelers.

Torhout heeft een wat grijs seizoen achter de rug, maar versterkte zich intussen met oerdegelijke spelers als Diego Seron. Ze lijken klaar om een fikse stap vooruit te zetten, wat ook verwacht mag worden van Tempo Overijse (met spits Sander Van Eyck). Tot slot nog een woordje over Svelta Melsele: de blauw-witten konden zich slechts ternauwernood redden in de reeks en hopen dit seizoen beter te doen, met onder meer voormalige VW-belofte Jef Uyttersprot en de ervaren Jorrit D’Haeseleer. Met Jim Van Osselaer verliezen ze wel een erg belangrijke pion voorin.

Tot zover deze zeer onvolledige vooruitblik, wellicht staat er nog heel wat te gebeuren de komende weken. Onze jongens beginnen op 20 juli eindelijk weer te trainen, met nog enkele gerichte transfers mag er toch gehoopt worden op een puik seizoen met veel voetbalplezier. Een reis langs sterren en planeten wordt het in geen geval: zoals doelman Mauro al aangaf is het een reeks waarin voor elke bal gestreden wordt, talent alleen zal dus niet volstaan.

Forza Vigor!

(VWatcher)