wo 10-02-21 | 15:00 |  VW Hamme vs Voorde Appelterre

Beau Ponnet: “Samen het ver brengen”

 

In het volgende deel van onze vrolijke reeks 'Leesplezier in lockdown' laten we een van de Hamse publiekslievelingen aan het woord. Met zijn inzet, motivatie en spelinzicht is hij een verrijking voor elk team. Na een seizoen met meer kwaaltjes dan goed is voor een voetballer kan hij binnenkort volledig topfit beginnen aan het avontuur in een nieuwe reeks, waar hij wel eens voor vuurwerk zou kunnen zorgen. Ladies and gentlemen: Beau Ponnet!

 

 1. Beau, bedankt om tijd voor ons vrij te maken. Hoe heb je jezelf kunnen bezighouden tijdens de quarantaine?

Tja, als voetballer wil je natuurlijk zoveel mogelijk trainen en spelen maar dat ging helaas niet. Ik richt me dan ook op volgend seizoen, door veel te lopen en af toe wat krachttraining te doen.

 

 1. Wat is volgens jou de reden voor het tegenvallende seizoen?

Je wilt altijd een topseizoen spelen, maar als je van de eerste tot de laatste speeldag vanaf de onderste plekken moet vechten dan weet je gewoon dat het moeilijk is.

 

 1. Hoe omschrijf je je eigen prestaties van het voorbije seizoen?

Het seizoen begon niet zo goed voor mij: ik ben uitgevallen met pubalgie en heb toch heel wat wedstrijden gemist. Na de winterstop deed ik terug mee en dan zag je wel dat het nog niet super was, maar nu gaat alles goed en ben ik helemaal fit.

 

 1. Welke ploeggenoot vond je top?

De ploeg hangt goed aan elkaar, ik ga er niet één speler uitpikken. We werken allemaal even hard en niet één iemand maakt het verschil, je moet het als ploeg doen.

 

 1. Waarom ben je de club trouw gebleven?

Vooral omdat de ploeg goed is, daar heeft de trainer ook wel echt een rol in gespeeld. Ik denk ook dat we met deze groep hoog kunnen eindigen en Hamme terug in positieve zin in de kijker kunnen zetten.

 

 1. Wie vond je de beste tegenstander van de reeks?

Dat is moeilijk om te zeggen, maar je zag duidelijk dat bepaalde ploegen verder stonden dan wij.

 

 1. Wat zijn je verwachtingen voor komend seizoen?

Vooral voor mezelf blessurevrij te kunnen blijven en een heel goed seizoen te draaien. Met de kwaliteiten van deze ploeg moeten we zo hoog mogelijk mikken!

 

 1. Een klassieke vraag voor dergelijke vraaggesprekken: heb je een bepaald ritueel/bijgeloof voor of tijdens de match?

Niet echt nee.

 

 1. Wat vind je van jezelf je sterke en zwakkere punten?

Ik vind dat je in alles kan verbeteren. Vooral kan misschien mijn loopvermogen nog groter zijn en moet mijn scorend vermogen omhoog. Ik ben wel iemand die het spelletje vlot begrijpt en een goede passing heeft. Mijn techniek is degelijk en ik heb een goede laatste pass in mijn voeten.

 

 1. Van je broer Warre hebben we al mooie dingen gehoord. Kun je hem eens kort schetsen?

Ik ben heel blij dat mijn broer volgend jaar mee aansluit! Ik denk dat hij vooral zichzelf moet tonen, het is een jongen die heel rustig is en gewoon een hele goeie voetballer die deze ploeg wel iets extra kan bijbrengen, zoals alle nieuwkomers.

 

 1. Wat is je mening over de scheefgelopen fusie van VW met Lokeren?

Ik heb me er niks van aangetrokken. Dat is iets tussen beide clubs, wij als spelers hebben daar niets in te zeggen dus ik hou me er ook gewoon buiten.

 

 1. Wat is je favoriete speler op internationaal niveau?

Frenkie de Jong. Het is een heel solide middenvelder die altijd rustig blijft, zowel op het veld als ernaast.

 

 1. Heb je nog een boodschap voor de supporters?

Ik hoop dat iedereen gezond is en hoop jullie allemaal zo snel mogelijk terug te zien, want met jullie steun kunnen we het samen ver brengen dit seizoen!


 

Bedankt nog eens Beau en tot binnenkort!

(VWatcher)