Voorbeschouwing Eendracht Hekelgem - VW

We vliegen erin!

Komende zondag speelt VW Hamme zijn eerste wedstrijd met inzet van het nieuwe seizoen, bij oude bekende Eendracht Hekelgem voor de Croky Cup. Het zou de prelude kunnen en moeten zijn van wat wel eens een heel mooie campagne kan worden.

De wat rijpere VW-supporter kent Hekelgem misschien nog van de duels uit de late jaren 80 en begin jaren 90, zo kwamen ze eens verrassend 1-4 winnen aan de Sportpleinstraat in de gietende regen toen VW bovenaan stond in de toenmalige Vierde klasse. Zo’n vaart zou het zondag niet mogen lopen in het Affligemse,  de vereniging van toen werd kort erna opgeslorpt door Denderleeuw en het nieuwe Hekelgem komt tegenwoordig uit in derde provinciale. Bij winst volgt alvast een heel wat lastiger rivaal: Stade Disonais in de buurt van Verviers, dat vorig seizoen vlot kampioen speelde op een vergelijkbaar niveau als onze VW.

De eerste trainingen en geslaagde oefenpot tegen Lokeren – met maar liefst 23 spelers van Vigor in actie! – laten alvast het beste verhopen voor wat er nog gaat komen. Met één vertrekker uit de basis (eigenlijk twee, als we de onfortuinlijke Joachim De Wilde meerekenen) en vijf meteen inzetbare nieuwkomers lijkt de kern ruimer en evenwichtiger dan vorig jaar. De ambitie voor komend seizoen is dan ook eenvoudig: stappen vooruit blijven zetten. Wat meer dominantie en snelheid in het spel brengen, en vooral ook de trouwe Vigoriginals belonen voor hun steun want zeker in eigen huis tegen de mindere tegenstanders was het niet altijd even oogstrelend.

De reeks is intussen grondig veranderd, met de helft nieuwkomers. Opvallend is dat geen enkele ploeg uit hogere reeksen overkomt, want onder meer Wetteren wist zich ternauwernood te redden. Wel zijn er nu heel wat meer West-Vlaamse teams – vorig seizoen waren dat er amper twee (Oostkamp en Torhout) maar we weten intussen allemaal hoe goed die vaak kunnen voetballen. Over titelfavorieten kunnen we het nauwelijks hebben, daarvoor wordt het afwachten. Wel kunnen we een aantal namen naar voren schuiven die het zeker uitstekend zullen doen: in de eerste plaats Overijse, dat volgens sommigen het mooiste voetbal van de reeks speelde vorig seizoen en wel heel nipt (en onverdiend) ten onder ging in de eindronde voor promotie. En ook onze eerste tegenstander in de competitie Stekene, dat erg ontgoocheld was na het mislopen van de eindronde maar zich intussen stevig versterkte met heel wat ervaren spelers uit hogere reeksen. Voor de teams die in provinciale de titel pakten Wielsbeke (West-Vlaanderen) en HO Kalken (Oost-Vlaanderen) verwachten we weinig problemen, zij verkeren nog in de befaamde ‘kampioenenflow’ en kunnen mikken op een zorgeloos seizoen. Meer nog, de sympathieke buren van Hoger Op Kalken timmeren al jaren geduldig aan de weg naar boven en lijken klaar om vlot de plaats in de subtop in te nemen van het intussen verdwenen Lochristi. En dan zijn er nog gevaarlijke outsiders als Voorde-Appelterre, dat met een twaalftal inkomende transfers naar eigen zeggen klaar is om de lat hoger te leggen.

Uitkijken dus naar een boeiende jaargang. Bij onze eigen blauw-zwart is alles aanwezig om er een meer dan geslaagde editie van te maken, laat ons er dus meteen invliegen komende zondag bij Hekelgem. Forza Vigor!

(VWatcher)