zo 02-02-20 | 15:00 |  VW Hamme vs KSV Oudenaarde

Voorbeschouwing VW Hamme - Patro Eisden MM

Omdat voetbal een spel is

Net iets over halfweg in de heenronde van de competitie is onze club aan haar vijfde thuiswedstrijd toe. Gastspelers op deze negende speeldag zijn de Patro-boys uit Eisden Maasmechelen, een van de kleurrijkste clubs in de reeks die een paar voetbalgeneraties geleden nog het Limburgs Anderlecht werd genoemd maar aan het eind van vorig seizoen samen met onze Vigor Wuitens van de nationale voormalige tweede klasse in de Antwerps-Limburgse B-reeks van 2de Amateur verzeilde. De parameters in de rangschikking spreken een duidelijke taal: Patro Eisden Maasmechelen is thans van beiden in vele opzichten de betere. Na acht speeldagen staan de mauven op een mooie vijfde plaats die zij danken aan vier overwinningen en twee gelijke spelen.

 

Patro Eisden MM begon met een 1-0 overwinning thuis tegen Vosselaar, verloor de tweede wedstrijd uit bij Temse met 1-0, speelde de derde 2-2 gelijk tegen Heur Tongeren en ging vervolgens de tweede uitwedstrijd bij Bocholt met 1-0 verliezen. Eerder matig dus en vooral weinig sensationeel. Maar met dertien doelpunten in drie wedstrijden, een 4-1 tegen Cappellen, een 1-3 uit bij Berchem en een 5-1 tegen Sportkring Sint-Niklaas, was er daarna plots vuurwerk. Pas op de jongste speeldag, uit bij Hades, was het met een 1-1 wat minder spetterend.

Op het eerste gezicht verschilt de huidige spelerskern van de vorige niet zoveel wat een reeks lager zo al een voordeel mag heten, maar er is meer. Stijn Stijnen, de nieuwe T1, beschikt over een paar nieuw aangetrokken voetballers die het verschil kunnen maken en bovendien kon hij bijna week na week met eenzelfde team uitpakken. Met de jonge vleugelverdediger Axel Swerten (21) uit de beloften-kern van Lommel diende voor het eerst een speler met blessure vroeg in de laatst gespeelde wedstrijd te worden vervangen. Terloops gezegd, de veelbelovende jonge Bram Olaerts (pas 17) deed dat naar verluidt voortreffelijk.

Naam en vooral ervaring hebben meerdere anderen die tegen bij Hades tussen de lijnen stonden. Een overzicht: in het doel Jordy Belin (23), in Hamme eerder te zien met WS Brussels, Jeffrey Rentmeesters (34 intussen) een verdediger met een internationale carrière maar bij ons vooral bekend van zijn tijd bij Waasland Beveren, Raoul Kenne (24), Jordan Renson (22), Lens Annab (30), ex-Westerlo, Geel en vorig seizoen Thes Sport, Yassin Gueroui (29), ex-Lommel, Francesco Carratta (31), nu centraal op het middenveld maar ouderen zagen hem jaren geleden in Hamme met de RAFC nog dartelen als jonge aanvaller, Prince Rajcomar (33), bij de -20 international voor Oranje en in Hamme zoveel jaren later nog te zien met de Oosterzonen, Allessio Allegria (23) ex-ASV Geel, en -last but not least – Mombongo-Dues (33), die voor wie het mocht vergeten zijn tien jaar geleden in twee seizoenen voor de KAS Eupen liefst 28 maal wist te scoren.

Aanvallend geweld? Jawel, zoals wordt geïllustreerd door de namen van de doelpuntenmakers in de drie met afgetekende score gewonnen wedstrijden: Mombongo scoorde tweemaal tegen Sint- Niklaas, eenmaal uit bij Berchem en eenmaal thuis tegen Cappellen; Allegria blonk tegen hetzelfde Cappellen uit het liefst drie treffers en scoorde ook uit in Berchem; Renson, Ouedraogo en Rajcomar scoorden elk tegen Sint-Niklaas; de nog niet geciteerde Karim Ezzahri (23) deed het bij Berchem.

En toch is de vraag of onze jongens opgewassen zijn tegen dit Patro Eisden Maas Mechelen niet relevant. Wie met een oneven doelpuntje onverdiend heeft verloren van een ploeg die erin slaagde tegen Eisden gelijk te spelen, wie zelf 2-2 gelijk kan gaan spelen bij Vosselaar, een ploeg waartegen de Patro-boys met 1-0 konden winnen, moet in staat worden geacht resultaat te boeken in een thuisconfrontatie met deze laatsten. Een jong, enthousiast spelend VW Hamme kan, met geloof in eigen kunnen, voor een van de verrassingen van de speeldag zorgen. Supporters, komt dat nog bij daglicht zien op de laatste zondagnamiddag vóór het winteruur ingaat! (VWatcher)