Voorbeschouwing Vosselaar - VW Hamme

Naar Vosselaar op puntenjacht

Speeldag 8 voert onze Vigor Wuitens voor de vierde van hun vijftien uitwedstrijden naar Vosselaar in de Noorderkempen. De lokale voetbalvaandeldrager daar is de K VV Vosselaar die met negen punten uit twee overwinningen en drie gelijke spelen in de rangschikking een achtste plaats bekleedt. Met tien gescoorde en evenveel tegendoelpunten bewijst de door Frank Belmans getrainde formatie dat zij een plaats in de middenmoot waard is. De vraag die iedere VWH-supporter zich in de huidige conjunctuur stelt, is of ons jonge team daar na drie opeenvolgende nederlagen kans maakt op puntengewin. Ons antwoord luidt zonder aarzelen ja!

 

De kalendermaker heeft ervoor gezorgd dat onze gastheren met Turnhout, Hoogstraten en Hasselt drie tegenstanders voor de voeten hebben gekregen met resultaten die van aard moeten zijn onze jongens vertrouwen in te boezemen: in het derby uit bij Turnhout ging Vosselaar met 1-4 winnen, wij hielden het daar bij 0-2; thuis tegen Hoogstraten speelde Vosselaar 1-1 gelijk, wij deden hetzelfde maar dan met 0-0; uit bij Hasselt verloor Vosselaar op de jongste speeldag met een 3-0, wij ook verloren van de leider meer bepaald thuis met 0-1 maar verdienden beter. Hierbij komt nog dat met thuiswedstrijden tegen Spouwen Mopertingen en City Pirates, twee partijen die vier punten hebben opgeleverd, Vosselaar te oordelen naar hun rangschikking toch met minder hoog aangeschreven tegenstrevers heeft te doen gehad dan de VWH met Cappellen en Berchem. En wie die ongelukkig verloren wedstrijden heeft gezien kan zijn oordeelsvorming desgewenst nog persoonlijk verder nuanceren. Nog niet vermelde uitslagen van Vosselaar zijn de 1-0 uit bij Patro Eisden Maasmechelen op de openingsdag van de competitie, en een 2-2 gelijkspel op de derde speeldag uit bij Duffel.

Wie op de website van de blauw-witten op zoek gaat naar wat informatie over de spelers moet het stellen met namen onder mooie foto’s van stoere jongens, liefst 33 (!) in aantal. Vermoedelijk A-kern en Beloften samen: vier doelmannen, negen verdedigers, dertien middenvelders en zeven aanvallers. Titularis-doelman is de rijzige 21-jarige Maarten Blondeel, die twee seizoenen geleden nog voor de ASV Geel speelde. Bekende namen zijn die van een Jonas Nijs (32), een verdedigende middenvelder met een voetbalverleden bij Dessel Sport, Jorne Segers (24), een polyvalente middenvelder die eerder voor SK Heist heeft gespeeld, de centrale middenvelder Nick Havermans (28) en de flankspeler Nick Lauryssen.

Bij de als aanwinsten aangetrokken nieuwe spelers is er in de eerste plaats Steven van de Vreede, een 25-jarie spits die is weggehaald bij Hoogstraten waar hij in het eerste seizoen in 2de Amateur goed was voor dertien doelpunten. Hij moet voormalig sterspeler Nick Kuijlaers (24), die een profcontract kon versieren bij de KSK Lierse Kempenzonen, doen vergeten. Daarnaast is er de jonge Nederlander Dani Koks (20), een polyvalente middenvelder uit de beloften-kern van Willem II. Met Ralph Jannes en Raf Hannes lopen er bij Vosselaar twee spelers van wie de namen voor buitenstaanders tot verwarring kunnen leiden. Gelukkig voor de scheidsrechters wordt er gespeeld met rugnummers, maar het mag voor ons een meevaller heten dat uitgerekend sterkhouder Raf Hannes er zondagnamiddag wegens een op de jongste speeldag opgelopen derde gele kaart niet zal bij zijn.

Er rest ons nu alleen nog onze jongens het geluk toe te wensen dat zij in de voorbije wedstrijden om uiteenlopende reden te vaak hebben moeten missen. Met de Vigor-spirit waarvan zij, ondanks tegenslagen, toch al herhaaldelijk blijk hebben gegeven en door onbaatzuchtig voor elkaar te blijven werken kan een positief resultaat nog moeilijk uitblijven. (VWatcher)