zo 02-02-20 | 15:00 |  VW Hamme vs KSV Oudenaarde

Voorbeschouwing KSV Temse - VW Hamme

Derby kan best wel thriller worden

Zondag 4 november in de vroege namiddag – noteer 14.30 uur! – aftrap van het derby in het Land van Schelde en Durme: K SV Temse versus K FC Vigor Wuitens Hamme. Op het eerste gezicht gaat het om een ‘gemakkelijke’ thuiswedstrijd van een topploeg (23 punten) tegen een van de zwakke broertjes die onderaan de rangschikking vrede moeten nemen met minder dan een derde van dat al verworven kapitaal.Maar dat is dan buiten twee extra dimensies gerekend: het gaat om een streekderby en er staat een periodetitel op het spel…

 

In de running voor die eerste trofee in Tweede Amateur B zijn alleen nog Sp. Hasselt met 25 punten en, jawel, SV Temse met 23 punten. Beide ploegen zijn ook de enige twee die na negen wedstrijden nog ongeslagen blijven. Om onze dichte buren te plezieren heeft de kalendermaker er dan maar voor gezorgd dat de Limburgse hoofdstedelingen op bezoek moeten bij wellicht een van de best voetballende ploegen in de reeks, de K Bocholter VV die zichzelf op de jongste speeldag na vijf opeenvolgende overwinningen buitenspel heeft gezet door op bezoek bij Hoogstraten met 2-1 te gaan verliezen. Zonder dit haast onbegrijpelijk ‘accident de parcours’ (alhoewel, in voetbal is -gelukkig maar – alles mogelijk) hadden de KBVV’ers voor eigen publiek zelf nog de begeerde trofee kunnen binnenhalen. Helaas, zoals de zaken er nu voorstaan kunnen zij door de prestigeslag tegen Hasselt in hun voordeel te beslechten, hun rivalen voor de titel alleen nog maar een hak zetten. Bijzonder voor ons is dat zij, misschien zonder het goed te beseffen, de kaart hebben gespeeld van een lachende derde: Temse.

Dat onze nog ongeslagen buren aan een door weinigen verwachte succescompetitie bezig zijn, staat na zeven overwinningen en twee gelijke spelen al zo goed als vast. Wat Yves Van Der Straeten, eerder de imponerende doelman van o.a. RC. Mechelen, de RAFC, SK Lierse en ,recenter nog, SK Berlare, van zijn jonge ploeg reeds gedaan heeft gekregen, is indrukwekkend. Spreekt de uitslag van de jongste uit bij Vosselaar behaalde uitslag tot de verbeelding (0-5!), een eerdere 5-3 thuis tegen Turnhout was voor de thuissupporters ook al verwennerij. Uitoverwinningen met 1-3 bij zowel City Pirates Antwerpen als bij Hoogstraten zijn fraaie resultaten. Een gelijkspel (2-2) bij Hades en een uitoverwinning bij Spouwen Mopertingen (1-2) horen thuis onder de noemer ‘lang niet mis’. En wat blijft er dan na een comfortabele 3-1 thuisoverwinning tegen Duffel nog verder over? Twee wedstrijden aan de resultaten waarvan onze jonge Vigor Wuitens zich moeten kunnen optrekken omdat die werden gespeeld tegen tegenstrevers die zij zelf ook al te bekampen hebben gekregen: Sp. Hasselt en Patro Eisden Maasmechelen. Thuis won Temse tegen laatstgenoemde ploeg met 1-0 en tegen de leider eindigde de partij op 1-1. Wie zou er graten in hebben gevonden indien ook wij in diezelfde wedstrijden een 4 op 6 hadden binnengehaald in de plaats van onverdiend vrede te moeten nemen met de geregistreerde 1 op 6?

De wedstrijd Temse-Hamme zal worden gespeeld door een in leeftijd van de jongste spelerslichtingen uit beider clubgeschiedenis ooit. De gemiddelde leeftijd van de blauw-witten die in de uitwedstrijd bij Vosselaar aan de aftrap kwamen, was exact 23 jaar. Wie het niet gelooft moet maar zelf eens optellen en delen. Van doelman Güler Canberk (20) tot Ken Spies (28) met tussen die jongste en oudste in Kenny Christiaens (22), Arno Claeys (24), Jonas Van Kerckhoven (24), Tom Vermeiren (23), gewezen VW’er Gilles Van Remoortere (22), Seppe Kil (25), Nick D’Haene (21), Boris Kudimbana (22) en Arne Van Den Eynde (23). Zelfs de ingevallen bankzitters André N’Tambue (25) voor Van Remoortere en Van Cauwenberghe (20) voor Nick D’Haene, zijn niet van aard hieraan iets te veranderen.

De omkadering door een paar oudere spelers daargelaten, was de gemiddelde leeftijd van de spelers in het VW-team van de jongste weken nochtans nog een stuk jonger en daar komt bij dat zij niet van het kaliber zijn van ‘bombers’ als de centrumspits Kudimbana (ex-Woluwe Zavemtem en Pepingen-Halle) die in Vosselaar liefst viermaal scoorde, en zijn Congolese broeders NTambue en Nestor Muala Mukenge, zodat het derby misschien wel wat gelijkenis zal vertonen met de partij op de jongste speeldag in Hamme waarin onze frêle jongens zich dienden te meten met in gestalte en gewicht bevoordeelde Afrikaanse jongelingen. Dat de geleverde strijd desondanks niet ongelijk verliep en zelfs in het voordeel van de Vigor Wuitens had mogen en kunnen eindigen, daaruit moet vertrouwen worden getankt. En wat bovendien in het voordeel van onze jongens kan spelen, is de bij de thuisploeg te verwachten periodetitelstress. Moge het spektakel de voetbalgoden dermate vermeien dat zij onze jonge blauw-zwarten, die week na week hun uiterste best doen, dit keer goedgunstig zijn door de bal ook eens voor hen te laten rollen! (VWatcher)