zo 02-02-20 | 15:00 |  VW Hamme vs KSV Oudenaarde

Voorbeschouwing VW Hamme - KFC Duffel

Duffel als maatstaf?

Lukt de jonge bende van Frank Magerman uitgerekend tegen de K. FC Duffel met een tweede thuisoverwinning de driesprong naar de veilige middenmoot? Na de knappe resultaten die de jongste weken werden geboekt mag er hieromtrent geen twijfel bestaan. Maar, bij afweging van het potentieel van de club uit de Antwerpse Kempen tegen dat van onze jongste twee Limburgse tegenstanders, zal er toch iets beter moeten gespeeld worden dan tegen een onmondig Heur Tongeren. De 0-3 overwinning ten spijt.  (Lees meer)

Duffel is met 14 punten uit drie overwinningen en vijf gelijke spelen negende in de stand en kan voor de wedstrijden tegen ploegen die onze Vigor Wuitens ook al te bekampen kregen, uitpakken met betere resultaten: zo werd er uit bij Berchem gewonnen (0-2) en er kon gelijkgespeeld worden tegen Cappellen (1-1), SK Sint Niklaas (1-1) en Hades (2-2). Identieke resultaten werden geboekt bij Hoogstraten (0-0) en tegen Heur Tongeren (3-0). Hiertegenover staat dan weer dat de VW Hamme in drie andere wedstrijden beter deed dan Duffel. Dit was het geval bij Temse waar onze blauw-zwarten na een heroïsche strijd een punt uit de brand wisten te slepen (1-1), terwijl Duffel er afgetekend verloor (3-1). Resten dan nog Hasselt waar Duffel verloor met 2-0 en Hamme eigenlijk beter verdiende dan de geleden 0-1. De 0-2 uitoverwinning van Duffel bij Spouwen Mopertingen en de 4-2 thuiszege van Hamme tegen deze ploeg zijn vergelijkbare resultaten. Om het plaatje van vergelijking compleet te maken: Duffel verloor met 4-0 bij Bocholt, momenteel de tweede in de stand die op 25 november te gast is in Hamme. De conclusie van dit vergelijkend uitslagenoverzicht ligt voor de hand: met twee quasi evenwaardige tegenstrevers wacht de supporters en de nieuwsgierige neutrale toeschouwers een spannende partij.

Wat de match extra piment geeft, is niet alleen dat de bezoekende ploeg voor onze trainer-coach nauwelijks geheimen heeft, maar ook en niet minder dat er spelers bij lopen met een verleden als Vigor Wuiten. Dat zijn verdediger en vrijschoppenspecialist Lode Vertonghen (28) die als U19 bij de VWH vertrok naar Sint Niklaas en vandaar naar Temse en nu aan een tweede seizoen toe is bij Duffel; flankverdediger Dennes De Kegel (24), gewezen jeugdinternational die als youngster onder Lorenzo Staelens voor Cercle Brugge in het Jan Breydelstadion in Play-Off 2 debuteerde en in het seizoen 2016-’17 in blauw-zwarte kleuren voor de Hamse Vigor Wuitens speelde; de boomlange defensieve middenvelder Gianni Van den Buys (26), die twee seizoenen geleden eveneens onze kleuren verdedigde. Twee van deze drie zullen het onze aanvallers niet gemakkelijk maken terwijl onze verdedigers meteen ook mogen gewaarschuwd worden voor de raids van een De Kegel. Wie daarentegen niet in het oog zal moeten gehouden worden is Yannick Van den Buys die na een zesde gele kaart nu al een tweede verplichte rustdag toe is.

In de bij Spouwen Mopertingen met 0-2 gewonnen jongste wedstrijd begon Duffel met in het doel Jeroen Hofmans (25); de verdedigers Yannick Verlinden (24), Lode Vertonghen (28), Nick Van Asch (24) en Ilkan Cavus (21); de middenvelders Miguel Cobos Copado (22), Gianni Van den Buys (26), Corentin Gabrieli (23) en Jasper Vervoort (19); de centrumspits Kevin Spreutels (32). Hierbij op te merken is dat Gabrieli al vroeg werd vervangen door Lars Van den Brande (27), Van Den Buys na een goed uur spelen door Iliass El Yazidi (24), een aanvaller, en naar het einde van de wedstrijd toe ook Spreutels door de jonge Enjo Faes (19). Of het te maken heeft met het ‘temperament’ van Spreutels laten wij in het midden maar het zou, met vijf gele kaarten achter zijn naam, wel eens een voorzorgsmaatregel kunnen geweest zijn. Is hij Duffel de buffel?

Dat het tussen twee ploegen die aan elkaar gewaagd zijn een spannende partij kan worden, hoeft geen verder betoog. Wij duimen voor goed voetbal en een sportief verloop van een wedstrijd die onze jonge jongens na een moeilijke seizoenaanhef als het wat meezit met een goed gevoel naar een geslaagde heenronde kan loodsen. Bij gelijktijdige affiches als Vosselaar – Berchem en Hoogstraten – Hades al van méér beginnen dromen, hoeft hierbij niet.

Supporters, weest erbij en laat u horen!

(VWatcher)