zo 02-02-20 | 15:00 |  VW Hamme vs KSV Oudenaarde

Voorbeschouwing VW Hamme - Bocholt VV

Bocholt VV komt naar Hamme om te winnen

Na de perfecte hinkstapsprong naar de veilige middenmoot staan onze Vigor Wuitens met de komst van de Bocholter VV voor een nieuwe uitdaging van formaat. De ‘kenners’ zien in de door brouwerij Martens gesponsorde ‘zwarte duivels’ de best voetballende ploeg van de reeks. De VW-supporter herinnert zich Bocholt nog van de tijd in Derde B en weet dat de club zonder licentieproblemen samen met zijn club ook in de nationale 1ste Amateur zou hebben gespeeld. Maar vandaag telt alleen dat het gastteam van de veertiende speeldag met 30 punten uit tien gewonnen wedstrijden, waarin samen 26 keer werd gescoord, de ‘runner up’ van de reeks is. Weliswaar op vijf punten van Hasselt maar op twee wedstrijden van de heenronde is de competitie nog lang niet gespeeld. (Lees meer)

Het verschil tussen de twee Limburgse kopploegen? De ongeslagen leider Hasselt speelt week na week in de eerste plaats om niet te verliezen. Bocholt daarentegen speelt altijd om te winnen, nooit gelijk, en daardoor wordt ook al eens verloren. In twee van de drie gevallen was dat verlies nipt: thuis tegen…Hasselt met 1-2, uit bij Hoogstraten met 2-1. Alleen bij het verraderlijk Hades is het op de derde speeldag onverwacht misgelopen (4-1). Eerder hadden twee opeenvolgende thuiswedstrijden in de seizoenaanhef al zes punten opgeleverd, dit na een 3-1 tegen Berchem en een 2-1 met Sint-Niklaas als tegenstrever.

De nederlaag bij Hades had het effect een wake up want werd gevolgd door vijf opeenvolgende overwinningen: thuis tegen Patro Eisden Maasmechelen met 1-0, tegen Duffel met 4-0 en Turnhout met 2-0; uit bij Spouwen Mopertingen werd het 0-4 en bij de Antwerpse City Pirates 1-2. Eerder verrassend werd deze fraaie reeks afgebroken door een uitnederlaag bij Hoogstraten (2-1) en het reeds vermelde thuisverlies tegen Hasselt (1-2). Sindsdien is er dan al weer driemaal op rij winst geboekt: uit bij Vosselaar (1-2), thuis tegen Temse (2-1) en op de jongste speeldag uit bij Heur Tongeren (0-4).

De huidige spelerskern van Bocholt is ten opzichte van de groep van vorig seizoen grondig vernieuwd en vooral ook verjongd. Bij de 21 voetballers over wie Mirco Likata (voorheen nog assistent van Guido Brepoels bij Patro Eisden Maasmechelen maar daarvoor zelf kampioenenmaker bij Hades) thans beschikt, lopen minstens acht nieuw aangetrokken spelers. Twee van hen zijn voor het niveau van 2de amateur absolute toppers: Wouter Scheelen (33), sturende middenvelder met gave traptechniek en een profcarrière bij Westerlo, Lommel en Fortuna Sittard, en Christophe Bertjens (25), centrum- of schaduwspits al naargelang met een verleden in de Jupiler League (STVV, Westerlo) en de Proximus League (Union St. Gilloise) en momenteel als topschutter van de reeks omzeggens in iedere wedstrijd aan het feest. Maar ook andere nieuwkomers als Johan Ella Ella(22), ex- Patro Eisden MM, Dion Watson (25), ex-Fortuna, en Gillian Vaessen (20) zijn geen onbekenden. En dan zijn er nog de prille twintiger Dylan Put, ex- Hades, en de tieners Giel Borkelmans (18), uit de voetbalschool van de K RC Genk, en Kiki Anass (18) ex- Patro Eisden Maasmechelen. Terloops ook dit: met Ben Didden (27) en Kevin Dieme (27) heeft Bocholt ook scorende verdedigers. Zelfs de tiener Danton Maes (17) is een speler die zich al heeft doen opmerken.

Wat mag nu van onze Vigor Wuitens worden verwacht in hun confrontatie met een Bocholt dat volgens de tabel met de parameters toch een maatje groter moet ingeschat worden? Alleszins meer dan een buitenstaander zes weken geleden nog zou gedacht hebben. In de eerste plaats krijgen wij met de goed voetballende tweede op het juiste moment een betrouwbare waardemeter die zal helpen duidelijk maken waar wij na een toch wel indrukwekkende remonte op dit moment staan. Maar er kan ook meer inzitten. Onze eerste van een reeks van zes ongeslagen wedstrijden was de op 2-2 geëindigde match met Vosselaar waar het productieve Bocholt drie weken later met 1-2 ging winnen. Wij weten het, nergens lopen vergelijkingen zo mank als in voetbal, maar als Hoogstraten vijf weken geleden van Bocholt met 2-1 kon winnen, waarom zouden wij dan, bij de bedenking dat onze Vigor Wuitens uitgerekend daar op de vierde speeldag 0-0 gingen spelen, niet mogen dromen van een goede uitslag? Wie zal tegenspreken dat zij sindsdien progressie maakten en vertrouwen hebben getankt? De benieuwde voetballiefhebber die voor de gelegenheid nog eens afzakt naar het gemeentelijk voetbalstadion van Hamme wacht een boeiende match. En, wie weet, zullen onze jongens zich met de steun van hun ontwakende supporters niet opnieuw overtreffen? Wij duimen! (VWatcher)