zo 02-02-20 | 15:00 |  VW Hamme vs KSV Oudenaarde

Voorbeschouwing City Pirates - VW Hamme

Kennismaking met Antwerpse City Pirates

Na de Bocholt-blamage in eigen huis krijgen onze Vigor Wuitens met een uitwedstrijd in het Merksemse Jef Mermans-stadion een kans om zich te herpakken en hun puntenkapitaal in het vooruitzicht van de winterstop en de hiermee gepaard gaande eindejaarfeesten nog wat aan te dikken. Maar dat zij daar van de City Pirates cadeaus mogen verwachten, kunnen zij best vergeten. Met 12 punten uit drie overwinningen en evenveel gelijke spelen mogen de erfgenamen van Olse Merksem dan wel onderaan staan, met een vier op zes uit hun jongste twee wedstrijden – een gelijkspel tegen Spouwen Mopertingen en een uitoverwinning bij Duffel – zijn zij goed bezig. En met het talent dat in hun spelerskern aanwezig is, moeten zij nog beter kunnen. (Lees meer)

De SC City Pirates Antwerpen is meer dan een voetbalclub, het is een vereniging met een sociale missie die multicultureel gedragen wordt. Nergens anders in de reeks wordt voetbal aldaar zo meebeleefd als door de lokale ‘dertiende man’, een bende luidruchtige supporters die als één man achter de ploeg staat. Wat dat betekent, ondervonden eerder al de toppers van de reeks: leider Hasselt kon er winnen met 0-1, de Bocholter VV met 1-2. Temse deed wel beter want het won er met 1-3, maar alleen het onberekenbare Hades haalde het daar met ruim verschil (0-3). Noteer echter vooral dat buur Berchem er de duimen heeft moeten leggen met 3-2 nadat de piraten zelf tot 3-0 waren uitgelopen.

Uitwedstrijden die onze gastheren punten opleverden waren, benevens de reeds geciteerde 0-1 bij Duffel, een mooie overwinning bij Cappellen (0-2) en een gelijkspel bij Vosselaar (2-2). Niet verloren wedstrijden maar in de ogen van de aanhang eerder met teleurstellende uitslag (tweemaal 2-2), waren de gelijke spelen tegen Turnhout en Spouwen Mopertingen.

De spelerskern waarover T1 Yves Van Heurck beschikt, heeft in onze reeks waarschijnlijk zijns gelijke niet. Het is een mix van dertigers, ervaren twintigers en jong aanstormend talent dat volop speelkansen krijgt. Er zijn spelers met body en gestalte, er zijn er andere met de gave techniek van de zaalvoetballer. Blikvanger nummer 1 is natuurlijk Timothy Dreesen (31), met 1.90 m een imposante centrale verdediger en een visitekaartje van jeugdinternational plus een staat van dienst bij Lierse, Club Brugge, Fortuna Sittard en Dessel. Een tweede bekende naam is vast Ahmed Sababti (34), gewezen ‘gouden schoen’ in het zaalvoetbal (Futsal) en als veldspeler eerder nog actief bij Rupel Boom. Een andere dertiger is Yorgo Van Hove (33), een clubspeler pur sang die omwille van zijn inzet door de supporters werd bedacht met de koosnaam ‘de Olivier Deschacht van de City Pirates’. Vierde speler in dit kwintet van dertigers is de middenvelder Stefan Delalieux (34), ook al een 1,87 m en vroeger vaste waarde bij Berchem Sport. En dan is er ook nog een zekere Mike Seffermann (31).

Bij de rijpere, lees ervaren twintigers, loopt vooral Yarrit Kwik (27), de nooit opgevende ploegkapitein, in de kijker. Ook hij speelde eerder bij Rupel Boom. Een leeftijdgenoot van hem is aanvaller Dimitri Nevens, ex-Duffel. Doelman Stefan Roef (26 en 1.90m!),Thomas Van Santvliet (28), een aanvallend ingestelde voetballer, Mo El Jattari (24), die op Duffel tekende voor de winning goal,  en Joy Van den Bogerd (24) horen hier ook bij.

Een bekende naam is Fallou Fall (21), een aanvaller die vorig seizoen aan de slag was bij Oosterzonen en in een oefenwedstrijd tegen de Beloften van Anderlecht tweemaal scoorde. In de jongst gespeelde competitiewedstrijd speelde hij als invaller het laatste halfuur. Een zeer jonge speler die geliefd is bij de aanhang is jeugdproduct Yassine Sefiani Filali. De jongen smaakte het genoegen te kunnen scoren op Cappellen. Andere jongeren met talent zijn Younes Achter (21), Emmanoel Nascimento Borges (21), Nick Felix (21) en Arne Verboven, nieuw uit de Beloften van KV Mechelen.

Voor het geval dat Yves Van Heurck de ‘Never change a winning team’-regel toepast, hierna alvast de ploeg die in de slotminuten bij Duffel, zoals piraten dat plegen te doen, de drie punten ging wegkapen: Roef, Achter (77’ Felix), Verboven, Kwik, Van Hove, Delalieux, Van Den Bogerd, Borges (64’ Fall), Sababti, El Jattari, Van Zantvoort (90’+1 Sefiani Filali).

Komt er zaterdagavond in het Jef Mermans-stadion een VW-team tussen de lijnen dat, bezield met de legendarische Vigor-spirit van generaties voetballers die de huidige lichting zijn voorafgegaan, bereid is tot het uiterste te gaan om de smet van een in de thuishaven achtergebleven vernedering uit te wissen, dan zal ook een bij de supporters nagebleven gevoel van onbehagen als vanzelf plaats maken voor vernieuwd vertrouwen in een mooie terugronde. Meteen dus ook succes gewenst in de niet te onderschatten laatste wedstrijd die aan dat keerpunt nog voorafgaat!! (VWatcher)