zo 01-09-19 | 15:00 |  VW Hamme vs KRC Gent

Voorbeschouwing RC Hades - VW Hamme

Vigor-spirit tonen bij RC Hades

Kregen onze Vigor Wuitens op de jongste speeldag nog voetballes van Sporting Hasselt, voor de eerstvolgende wedstrijd wijst de pijl naar Hasselt Kiewit waar zij in de buurt van de Pukkelpopweide opgewacht worden door de RC Hades. Geen klein broertje van het grote Hasselt zoals onwetenden soms denken, maar een van de smaakmakers van de reeks. Momenteel staan de jongens van Peter Van Houdt op een vijfde plaats met 33 punten uit zeven overwinningen en eventjes twaalf(!) gelijke spelen. Van de 21 gespeelde wedstrijden werden er dus slechts twee verloren. Met bovendien een +11 oogt ook het doelpuntensaldo mooi genoeg om iedereen van de kwaliteiten van de vroegere provinciale speler te overtuigen. Wie daar nu wegkomt met een gelijkspel heeft een punt gewonnen.

Het is haast niet te geloven maar wie er als enige in geslaagd is afgetekend van Hades te winnen, dat is de K VV Vosselaar die op de vijftiende speeldag liefst een 4-2 kon laten optekenen. Wie negen speeldagen eerder tegen onze opponenten van zaterdagavond ook de punten thuis wist te houden, was de SK N Sint-Niklaas. Met 3-2 dan. Onthoud dus vooral dat Hades thuis nog helemaal niet verloren heeft. Maar wat dan anderzijds toch ook opvalt, is dat er in het eigen parkstadion vier keer meer gelijk werd gespeeld dan er kon gewonnen worden: zeven tegen drie. Uit gaan winnen lukt Hades blijkbaar iets makkelijker.

Voor de duidelijkheid hierna alle uitslagen samengevat. Winst was er thuis tot dusver tegen Bocholt met een afgetekende 4-1 en verder tegen Berchem (1-0) en Turnhout (2-0); uit bij Heur Tongeren (0-2), bij ons in Hamme (1-2), bij de City Pirates (0-3) en in Berchem (0-2). Van de twaalf gelijke spelen werden er zeven geboekt voor eigen volk en wel tegen Temse (2-2), Patro E. Maasmechelen (1-1), Duffel (2-2), Hasselt (2-2), Heur Tongeren (3-3), Cappellen (0-0) en Sint-Niklaas (1-1). De vijf uitwedstrijden die op een gelijkspel eindigden werden gespeeld bij Cappellen (0-0), Spouwen Mopertingen (3-3), Hoogstraten (0-0), Temse (1-1) en Bocholt (1-1). Stel even dat drie van de zeven thuiswedstrijden die op een gelijkspel zijn geëindigd een overwinning waren geworden, Hades had momenteel de vierde plaats gedeeld met Bocholt.

In haar jongste wedstrijd thuis tegen N Sint-Niklaas speelde Hades dus 1-1 gelijk, maar de thuisploeg was wel de betere en mocht dus aanspraak maken op winst. De beide doelpunten waren trouwens van eigen makelij: eerst was er een own goal van oud-bekende Omar Bennasar en daarna kwam er de gelijkmaker van Rune Lenaerts, wellicht de jongste spits in de reeks. Thuis een gelijkspel toestaan deden de Hadesboys eerder tegen de toppers van de reeks (Hasselt, Patro Eisden Maasmechelen, Bocholt en Temse), maar dus ook tegen Cappellen, Heur Tongeren en Duffel. Zijn die laatste drie intrinsiek beter dan onze Vigor Wuitens? Aan hen om het tegendeel te bewijzen of er tenminste voor te gaan!

Voortgaande op de namen in het Hades-team dat op de jongste speeldag partij heeft gegeven aan de Klaasjes mogen zaterdagavond de meeste van de hierna geciteerde namen als tegenvoeters worden verwacht: met nr.1 Dries Gijbels (33), ooit nog onder de lat bij Sparta Rotterdam, met nr.2 Thierry Vandermeeren (25), nr.3 Ruben Corstjens (31), nr.5 Hicham Gueroui, nr.15 Willem Celen (23), nr.16 Edwin Wang (27), nr. 6 Wieto Claes, nr. 22 Rune Lenaerts (17), nr.11 Simen Demulder (24), nr.7 Kristof Bloemen (30), en nr.19 Omar Bennasar (32). Hierbij is te noteren dat Vandermeeren voor de tweede helft werd vervangen door nr.4 Jordi Elens (19), dat Demulder halfweg de tweede helft werd geruild voor nr.9 Ishan Sögütcü (31) die vanop de linker flank als schaduwspits pleegt op te duiken, en dat Claes voor het laatste kwartier plaats heeft geruimd voor nr.8 Simon Decuypere (23), een defensief ingestelde middenvelder. Zo te zien een mix van van jonge dertigers, twintigers met al wat ervaring en een paar veelbelovende tieners.

Aan een gemakkelijke wedstrijd mogen onze Vigor Wuitens zich zeker niet verwachten, maar als het moreel front na de opdoffer van vorige zondag hersteld is en er kan worden aangetreden met de beste spelers, dan weet men toch maar nooit. De waardeverhouding in acht genomen is een gelijkspel bij een ploeg die thuis nog niet verloren heeft sowieso al een succes. Ervoor gaan kan lonen, maar om in de ranking Hoogstraten en Duffel op afstand te houden zal dan ook nog moeten gerekend worden op Temse en Cappellen. De lopende competitie zal ons in spanning houden tot in de laatste rechte lijn!

(VWatcher)