zo 01-09-19 | 15:00 |  VW Hamme vs KRC Gent

Voorbeschouwing VW Hamme - KVV Vosselaar

Het onmiskenbaar belang van een vierde thuisoverwinning

Zijn er momenteel in onze reeks nog andere ploegen die cijfermatig zo aan elkaar gewaagd zijn als de nummers 9 en 10 in de rangschikking? Na 22 wedstrijden staan zij van elkaar gescheiden door één puntje, zij tellen evenveel overwinningen en scoorden ieder exact evenveel keer. De nummer 9 verloor een wedstrijd minder en dankt het bonuspuntje dus aan een gelijkspel meer, maar de nummer 10 heeft wel een minder negatief doelpuntensaldo. Dit alles betekent dat de winnaar van het treffen tussen de thuisspelende K FC Vigor Wuitens Hamme en hun gasten van de K VV Vosselaar zonder meer een gouden zaak doet. Winnen de bezoekers dan verstevigen zij hun co-leiderspositie in de derde periode en slaan zijn een vier puntenkloof ten opzichte van hun gastheren. Wordt de uitslag andersom, dan is de thuisploeg aan een feest dat naargelang van de uitslagen die de avond voordien zullen geboekt worden door Turnhout (thuis tegen Bocholt), Heur Tongeren (uit bij Hoogstraten) en City Pirates (thuis tegen Cappellen) zo niet uitbundig maar toch altijd best gezellig kan worden.

In de heenronde gingen onze Vigor Wuitens op de achtste speeldag in Vosselaar 2-2 gelijkspelen. Dit verdienstelijk resultaat was het begin van een knappe reeks van zes ongeslagen wedstrijden die samen twaalf punten opleverden. In diezelfde periode ging het Vosselaar met vijf punten toen heel wat minder voor de wind. Maar relevanter dan de resultaten uit de heenronde zijn voor beide ploegen die van de terugronde waarvan intussen toch al zeven wedstrijden gespeeld zijn. Met een schamele 1 op 12 na uitnederlagen bij Spouwen Mopertingen (4-1) en City Pirates (5-0), thuisverlies tegen Patro Eisden Maasmechelen (1-3) en een puntendeling voor eigen volk tegen Duffel (1-1), was het begin voor Vosselaar zonder meer verontrustend, maar een wake up call heeft blijkbaar zijn effect niet gemist: in de jongste drie wedstrijden boekte de K VVV het maximum van 9 op 9 na twee spectaculaire thuisoverwinningen tegen Turnhout (5-0) en Hasselt (2-0) met tussenin een uitoverwinning bij Hoogstraten (1-2). Met 4 op 12 deed de VW Hamme aanvankelijk wel beter, maar kon in de jongste drie wedstrijden ondanks fraaie uitoverwinningen bij SKN Sint-Niklaas en Hades het maximum van Vosselaar niet evenaren. Winst voor de een en verlies thuis voor de ander tegen eenzelfde Sporting Hasselt verklaren alles.

Van die ophefmakende overwinning van Vosselaar tegen Hasselt hebben velen opgekeken, maar het verslag van de wedstrijd te lezen viel er door een ondermaats presterend Hasselt weinig of niets tegen in te brengen. Vosselaar moet er in die partij wel fel tegenaan zijn gegaan want vijf gele kaarten tegen één voor de makke (?) bezoekers, dat kan tellen. Onze gasten mogen van geluk spelen dat het voor sterkhouders-routiniers als Nick Havermans en Raf Hannes om een zevende kaart ging en alleen de jonge Ruben Verheyen nu met zijn derde aan de kant moet blijven.

Krijgen wij zondag het elftal op bezoek dat Hasselt in het verlies speelde? Twijfel is er omtrent doelman Maarten Blondeel (21), die momenteel herstellende is van een longontsteking, en ook voor zowel Niels Van de Vel als Yannick Defossez, die met een spierletsel geplaagd zitten. Present tekenen daartegen zo goed als zeker Jonas Nys (32) die aan zijn laatste seizoen toe is, Wout Bastiaens (25), Steven Van de Vreede (26), Ruben Vaes (27), Raf Hannes (27), Jeroen Julien (24) en Nick Havermans (28). Spelers die tegen Hasselt zijn ingevallen waren Wauters voor spits Van de Vreede (88’), Joachim Machielsen voor Vaes (80’) en Tibo Dierickx voor Verheyen (84’).

Het zal wel overbodig zijn om nog eens te benadrukken hoe bepalend voor het verder verloop en de afloop van de competitie de twaalfde thuiswedstrijd van het seizoen kan worden. Van de elf voorgaande konden er slechts drie gewonnen worden terwijl er viermaal winst was in uitwedstrijden waarvan er twee op papier als moeilijk golden. Het zou fijn zijn voor het thuispubliek en geruststellend voor alle supporters indien onze jongens er in zouden slagen aan hun puntenkapitaal drie kostbare eenheden toe te voegen. Liefst met de instelling en het goede voetbal dat zij tegen betere ploegen al eerder getoond hebben. Met Vigor-spirit moet dat lukken!

(VWatcher)