zo 01-09-19 | 15:00 |  VW Hamme vs KRC Gent

Voorbeschouwing Patro Eisden MM - VW Hamme

Onmogelijk bestaat niet in voetbal

Is het onverwachte, noodweergedwongen uitstel van de belangrijke thuiswedstrijd tegen de K VV Vosselaar een streep door de rekening? Zeer zeker als men rekening houdt met de door de groep in de aanloop naar het treffen getoonde ambitie en niet minder tegen het licht van de uitslagen die de avond voordien door concurrenten uit de rechter kolom op het bord werden gezet. Beseffen dat men nu na drie weken zonder wedstrijd ineens partij moet gaan geven aan een leider die al negentien wedstrijden ongeslagen is en de laatste van vier toegestane gelijke spelen liet optekenen in december van vorig jaar, en dan nog in een uitwedstrijd bij de toenmalige lijstaanvoerder Sp. Hasselt, het is meer dan even slikken. Maar wie positief denkt kan net zo goed een andere aanhef bedenken, bij voorbeeld door te refereren naar de heenronde.

Op zondag 28 oktober 2018, een koude herfstdag, eindigde de wedstrijd Vigor Wuitens Hamme vs Patro Eisden Maasmechelen op 1-1. Een zeer verdienstelijke thuisploeg had zelfs aanspraak kunnen maken op de overwinning want na het magistrale doelpunt waarmee Djeff Smet al vroeg in de wedstrijd de score had geopend, bleef de partij gelijk opgaan. De bezoekende gelijkmaker kwam er pas in de eindfase via een lepe Mombongo die van een misverstand binnen de VW-verdediging gebruik wist te maken. En, niet te vergeten, met wat geluk had de ingevallen Stijn De Wilde in het slotmoment nog voor de winning-goal kunnen zorgen.

Laat ons nochtans toch vooral niet vergeten dat de Maaslanders sindsdien pronken met 24 op 24 uit vier uit- en evenveel thuisoverwinningen: Vosselaar moest eraan geloven met 1-3, Heur Tongeren met 2-4, Cappellen met 0-3 en SKN St.Niklaas met 0-2; tegen Temse werd het 3-1, tegen Bocholt en Berchem telkens 2-1 en laatst tegen Hades 1-0. Wat hierbij opvalt is dat er uit merkelijk vlotter wordt gescoord dan thuis, al zal dat zeker te maken hebben met de defensieve instelling waarmee de bezoekers over het algemeen zo niet iets proberen te oogsten dan toch de schade willen beperken. Wie daar, zoals dat heet, wilde uitgaan van eigen sterkte heeft moeten ervaren dat er in het gemeentelijk stadion ook wel eens wordt uitgehaald: Sint Niklaas incasseerde er een 5-1, de City Pirates een 4-0 en Cappellen een 4-1.

Te oordelen naar de ploeg die op de jongste speeldag tussen de lijnen stond hoeft het doelpuntensaldo van + 31 dat momenteel uit de parameters van de leider in de stand valt af te lezen, niet te verwonderen. Namen van spelers die doelpunten scoren en of aanbrengen? De snelle flankaanvaller Alfred Ouedraogo (29), de aanvallende middenvelder Allessio Carlone (23), de rechtsbuiten Lens Annab (30), de centrumspits Freddy Mombongo (30) en schaduwspits Allessio Allegria (23). Met op het middenveld de rumoerige Francesco Carratta (31) als orkestmeester, de ervaren Jeffrey Rentmeester (34) als centrale verdediger bijgestaan door Raoul Kenne (25), twee jonge vleugelverdedigers als Swerten (21) en Jordan Renson (22), ontbreekt het de ploeg niet aan ruggengraat en kilometervreters. En met de voor het stoppen van strafschoppen gereputeerde jonge doelman Jordi Belin (24) is er bovendien ook nog een betrouwbaar sluitstuk. In 23 gespeelde wedstrijden slechts 20 doelpunten toestaan zegt genoeg. Wie bewust nog niet is geciteerd omdat hij er zaterdagavond wegens een zesde gele kaart niet mag bij zijn, is de boomlange Yassin Gueroui (29) een spelbepalende middenvelder met in de voet een uitstekende lange pass. Hij zal zeker gemist worden, al mag Stijn Stijnen van geluk spreken dat hij het na de jongste wedstrijd met veel gele kaarten over en weer, het ook niet zonder Carratta moet stellen. Als die er de week nadien op bezoek bij Spouwen Mopertingen wil bij zijn zal hij het zaterdagavond wel netjes moeten houden. Wat toch ook al iets is.

Door niet te mogen spelen zijn onze Vigor Wuitens met een wedstrijd minder van de tiende naar de elfde plaats gezakt. Turnhout, dat de avond voordien opnieuw won, nu liefst met 4-1 tegen Bocholt, is vanuit een enkele weken geleden nog verloren gewaande positie tot op vier punten genaderd. Mede als gevolg van de voor ons zo pijnlijke 0-1 thuisnederlaag van half januari, laat ons daar niet flauw over doen maar er eerder een aansporing van maken om de partij bij de leider aan te vatten met de Vigor-spirit waarmee zij bij Hades op 23 februari met een overtuigende 1-3 zijn gaan winnen. Hades speelde vorige zaterdag bij Patro Eisden Maasmechelen en verloor na een gelijk opgaande wedstrijd die spannend bleef tot het einde met 1-0. Dat doelpunt van Ouedraogo stond al na tien minuten op het bord, maar als men bedenkt dat Hades een wenkende kans op de gelijkmaker heeft laten liggen, waarom zouden onze Vigor Wuitens, die al in de heenronde bewezen hebben gelijke tred te kunnen houden met hun gereputeerde tegenstander, niet net een ietsje beter kunnen doen? In ‘onmogelijk’ is ‘mogelijk’ ingebakken en aangezien in voetbal onmogelijk niet bestaat kan het er op de meest onverwachte momenten ook uit naar voren komen. Succes, jongens!

(VWatcher)