zo 22-12-19 | 15:00 |  VW Hamme vs KSK Ronse

Voorbeschouwing VW Hamme - KSV Temse

Met Vigor-spirit voor vierde thuiswinst

Winnen onze Vigor Wuitens na hun sterke maar helaas niet beloonde prestatie bij leider Patro Eisden Maasmechelen straks zonder veel moeite van hun geplaagde buren uit Temse? Was het maar zo simpel. Het is niet omdat de mannen van Yves Van Der Straeten hun jongste drie wedstrijden met een zwaar negatief doelpuntensaldo hebben verloren dat zij niet langer een van de best voetballende ploegen van de reeks meer zijn. Feit is dat de club al een tijdje te kampen heeft met extra-sportieve problemen en dat het merendeel van de spelers voor volgend seizoen al elders hebben getekend, maar het zou vooral de staat van het eigen speelveld zijn dat de technisch begaafde voetballers parten speelt. Hierin wordt althans een van de oorzaken gezien van het jongste thuisverlies tegen Vosselaar, een derde nederlaag op rij na eerder verlies bij Hasselt en voor eigen publiek tegen Hoogstraten. Maar dat belet niet dat de SV Temse na 24 speeldagen met 41 punten uit 12 gewonnen en 5 gelijkgespeelde wedstrijden nog steeds op een fraaie vierde plaats staat en zo goed als zeker de competitie zal beëindigen binnen de top-5!

Het kan zijn dat met de tussentijdse transfer van klasse-doelman Stefan Deloose naar Rupel Boom niet vreemd is aan de twintig tegendoelpunten in de jongste acht wedstrijden en wellicht wordt ook het vertrek van de getalenteerde jonge middenvelder Arne Van den Eynde naar E. Aalst op de slotdag van de ‘winter-mercado’ gevoeld, maar denk daarom niet dat Temse niet meer kan winnen. De in de terugronde geboekte overwinningen thuis tegen Spouwen Mopertingen (3-1) en uit bij Turnhout (2-3) getuigen van het tegendeel. Ook het gelijkspel thuis tegen Hades (1-1), toch Temses eerste achtervolger, is een goed resultaat.

Uit een vergelijking van de prestaties in de heen- en de terugronde blijkt anderzijds wel dat de Vigor Wuitens straks een ander Temse voor de voeten zullen krijgen dan het team waartegen zij op de tiende speeldag een hard bevochten gelijkspel (1-1) uit de brand hebben gesleept. Voor wie het mocht vergeten zijn, Temse maakte met winst in die wedstrijd kans op de eerste periodetitel mocht Hasselt die dag niet gewonnen hebben van Cappellen. In die eerste periode had Temse tegen Hasselt 1-1 gelijkgespeeld, een resultaat dat met een 2-2 uit bij Hades eveneens mag aangestipt worden. Alle zeven overige wedstrijden werden, met uitschieters als een 0-5 bij Vosselaar en een 5-3 tegen Turnhout, eerder gemakkelijk gewonnen. Met 24 op 30 en dus zonder verlieswedstrijd prijkte Temse dan ook lange tijd op de tweede plaats. In de terugronde daarentegen is de puntenoogst na negen gespeelde wedstrijden bepaald mager: 8 op 27 uit de twee reeds aangehaalde overwinningen en twee gelijke spelen in uitwedstrijden bij Hades (1-1) en Duffel (3-3).

Welke Wit-Blauwen zullen onze Blauw-Zwarten straks in de ogen kijken? Wellicht, op de uit een ‘gele dag schorsing’ terugkerende verdediger Ken Spies na, de jongens die op de laatst gespeelde wedstrijd Vosselaar zonder succes partij hebben gegeven: doelman Camberk Güler (20), de verdedigers en vleugelspelers Joachim De Wilde (31), Jonas Van Kerchoven (24), Arno Claeys (24), Kenny Christiaens (22), Sander Van Cauwenberg en André Ntambue (27); de middenvelders Nick Dhaene (21), Seppe Kil (25) en Tom Vermeire (23); de spits Boris Kudimbana (22). Noteer hierbij dat Sander Van Cauwenberge voor de tweede speelhelft werd vervangen door middenvelder Gilles Van Remoortere en dat Kudimbana voor de laatste twintig minuten werd vervangen door Stef Van den Heuvel (27).

Dat een verzwakt Temse van de derbysfeer zal willen gebruik maken om zich te rehabiliteren daaraan moet niet getwijfeld worden. Misschien zien de om hun technische vaardigheid geprezen spelers voor die betrachting wel een bondgenoot in het speelveld van ons gemeentelijk voetbalstadion, maar de VW-aanhang beseft zeer goed dat zijn ploeg zich de kans op puntengewin niet mag laten ontglippen. De spelers en hun coach weten dat ook en zullen er alles voor doen. Wordt het een wedstrijd waarin de thuisploeg voluit voor de aanval kiest en dus op de weg naar het bezoekende doel zal stuiten op bezoekers die in de eerste plaats een vierde opeenvolgende nederlaag willen vermijden? Zal de strijd op het middenveld worden uitgevochten? Wie scoort voor Hamme? Kan de VW-verdediging eindelijk nog eens ‘de nul’ houden? Een positief antwoord op deze laatste twee vragen betekent na de sinds de eind januari tegen Hoogstraten geboekte overwinning de lang betrachte vierde thuiszege. Het kan, het mag en om goed te zijn moet het!

(VWatcher)