zo 08-12-19 | 15:00 |  Royal Knokke vs VW Hamme

Voorbeschouwing VW Hamme - Heur Tongeren

Winnen is thans het enige dat nog van tel is

De K FC Heur Tongeren, aan het eind van vorig seizoen kampioen in 3de Amateur, was al een tijdje virtueel veroordeeld om er na één seizoen in 2de B naar terug te keren. Sinds de jongste speeldag staat degradatie nu ook wiskundig vast, maar laat dit vooral niet leiden tot onderschatting van de intrinsieke mogelijkheden van een jonge enthousiast aanvallend voetbal spelende jonge ploeg! Onze buren uit Temse die twee weken geleden de maat namen van onze Vigor Wuitens kunnen ervan meespreken want zij hebben het er knap lastig gehad om uiteindelijk toch nog te winnen. Ter verduidelijking het scoreverloop: van 1-0 over 1-1 naar 1-2 en 2-2 tot het een kwartier voor tijd met de hulp van de wind 2-3 werd. Een week voordien had Vosselaar het in eigen huis in de eerste wedstrijdhelft ook niet onder de markt. Het werd daar 0-2, al wonnen de vossen uiteindelijk nog met 4-2. Zeker voor onze jongens die de laatste weken zo moeilijk tot scoren komen, houden deze verhalen een waarschuwing in. Het totaal plaatje met alle parameters mag dan wel nog ruim in hun voordeel pleiten, zonder een doelpunt te maken en tegelijk de nul te houden valt er in voetbal niets te oogsten.

Halfweg de derde periode kijkt Heur Tongeren hoe dan ook aan tegen vijf opeenvolgende nederlagen: drie in eigen huis (Turnhout won er met 2-4, Hasselt met 0-3 en Temse zoals reeds vermeld met 2-3) en twee uit (bij Hoogstraten met 2-0 en bij Vosselaar met 4-2). Niet zonder betekenis bij deze laatste uitslag is dat daar, door vrank en vrij voor de aanval te kiezen, tot 0-2 kon worden uitgelopen.

In de eerste periode dienden de erfgenamen van het roemrijke Patria Tongeren vrede te nemen met vijf punten uit één overwinning (2-1 thuis tegen de City Pirates) en twee gelijke spelen waarvan een verdienstelijke 2-2 uit bij Patro Eisden Maasmechelen en een 1-1 thuis tegen Vosselaar. Met acht punten uit twee overwinningen (uit bij Cappellen met 2-3 en thuis tegen Duffel met 3-0) en twee gelijke spelen (3-3 uit bij Hades en 1-1 bij Spouwen Mopertingen) verging het Heur Tongeren toen toch wat beter, zeker als men hierbij ook oog wil hebben voor twee nederlagen met oneven doelpunt (telkens 2-1 bij zowel Temse als de City Pirates).

Het was in die tweede periode, meer bepaald op 17 november, dat de Vigor Wuitens zonder echt goed te spelen vrij gemakkelijk met 0-3 gingen winnen en in de flow die erop volgde uitzicht kregen op een zorgenvrije terugronde. Wat evenwel snel bleek tegen te vallen want kort nadien noteerden wij dat zwarte lijstje van vier opeenvolgende nederlagen

Wie vandaag op de clubwebsite van onze aanstaande gasten gaat zoeken naar de namen van de spelers in de 22 koppen tellende A-kern komt tot de bevreemdende vaststelling dat er daarvan welgeteld maar vijf zijn terug te vinden in het team dat op de jongste speeldag partij heeft gegeven aan Temse: de verdedigers Joren Paulus (24), Gil Vandenhoven (23) en Jonas Ketelslagers (19); de verdedigende middenvelder Dimitri Wagenmakers (24) en de aanvallende middenvelder Moussa Camara (25). Namen die in die oude lijst niet voorkomen, zijn die van de jonge doelman Bram Geenen (18), de verdediger Dave Nieskens (25), de jonge (bij Standard CL opgeleide) centrale verdediger Bahiru Lavet (18), de aanvallende middenvelders Stijn Quintiens (24) en Sami Choucri (21), en de spits Pascal Legenre (19). Samengevat een jonge ploeg met vooral in verdediging de meeste ervaring.

Indien het onze jongens menens is met de toekomst van hun club, iets waaraan wij niet twijfelen, dan is het compleet overbodig om hen te wijzen op het vitale belang van een wedstrijd waarvan het resultaat het klimaat zal bepalen waarin de daarna nog op de agenda staande wedstrijden zullen gespeeld worden: op zondag 14 april uit bij Duffel, op paaszaterdag in nocturne de inhaalwedstrijd tegen Vosselaar, op zondag 28 april de uitwedstrijd bij Bocholt en finaal op zondag 5 mei de thuiswedstrijd tegen de Antwerpse City Pirates. Nu zaterdagavond zelf winnen is de conditio sine qua non om de dag nadien Duffel met plezier te zien winnen tegen Spouwen Mopertingen. En van Vosselaar verwachten wij dan gaarne hetzelfde tegen Cappellen.

(VWatcher)