zo 08-12-19 | 15:00 |  Royal Knokke vs VW Hamme

Voorbeschouwing FC Duffel - VW Hamme

Naar Duffel voor dubbel

Kans op keerpunt niet laten liggen

Op drie speeldagen van het eind van de heenronde won een toen enthousiast voetballend VW-team met overtuigende cijfers van de FC Duffel. Die match is achteraf het sluitstuk gebleken van de beste periode van onze Vigor Wuitens in een tot dan turbulent seizoen. Op drie hoopgevende gelijke spelen – uit bij Vosselaar, thuis tegen Patro Eisden Maasmechelen en uit bij Temse – volgden toen evenveel overwinningen: uit bij Heur Tongeren, thuis tegen Spouwen Mopertingen en ten slotte Duffel. Met een 12 op 18 leken wij toen goed op weg naar een zorgeloze terugronde.

Helaas is het nadien, te beginnen met het debacle tegen Bocholt, en met daarna nog drie nederlagen op rij helemaal anders gelopen dan verwacht. De toen bij de City Pirates en Cappellen en vooral thuis tegen Turnhout bij de hervatting van de competitie na de winterstop verspeelde punten komen onze jongens thans tekort om de competitie zonder druk af te ronden.

Bij Berchem is daarna wel opnieuw weerbaarheid getoond en uitoverwinningen met overtuigende cijfers bij SKN St.Niklaas en Hades lieten nog het beste verhopen, maar na de uitgestelde thuiswedstrijd tegen Vosselaar is de ploeg met drie opeenvolgende nederlagen en een schamel gelijkspel op de jongste speeldag tegen Heur Tongeren zowat de mist ingegaan. En dat terwijl de ‘concurrenten’ in de strijd om het behoud week na week punten zijn blijven sprokkelen. Lees er hun uitslagen maar op na.

De FC Duffel, bij wie wij zondag voor de op één na laatste uitwedstrijd van het seizoen te gast zijn, heeft met vier overwinningen en vijf gelijke spelen in de terugronde tot nog toe heel wat beter gepresteerd. Er werd uit gewonnen bij Hoogstraten (0-1) en Cappellen (1-3) en thuis tegen toen nog ongeslagen leider Hasselt (4-3) en Hades (3-2). Gelijke spelen werden geboekt bij Vosselaar (1-1), SKN St. Niklaas, en Patro Eisden Maasmechelen (telkens 1-1) en thuis tegen Temse (3-3) en Bocholt (0-0). En het had ongetwijfeld nog beter gekund indien tussendoor niet was verloren bij… Heur Tongeren (3-0) en Spouwen Mopertingen op de jongste speeldag niet de punten was gaan lopen (1-2).

Is het toeval dat onze Vigor Wuitens een week eerder met bijna identieke cijfers bij Spo Mo gingen verliezen? Het had in Duffel inderdaad best 0-2 kunnen blijven want de ‘aansluitingstreffer’ van de thuisploeg kwam pas in de ultieme speelminuut op het scorebord. Men kan er een aanwijzing in zien dat Duffel en Hamme elkaar momenteel waard zijn, maar evenzeer dat de Limburgers zeer goed bezig zijn: na thuis leider Patro Eisden Maasmechelen in bedwang te hebben gehouden (1-1), wonnen zij van de VW Hamme en deden zij dat bij Duffel nog eens over. Met 7 op 9 uit hun jongste drie wedstrijden staan zij nu met 31 punten op een elfde plaats voorlopig al buiten bereik van Hamme, niet van Duffel dat evenveel punten telt maar hen met een meer gewonnen wedstrijd moet laten voorgaan.

Verlies van Duffel vandaag onder ogen zien betekent voor de Vigor Wuitens dat zij blij zullen mogen zijn als Spouwen Mopertingen de remonte verder zet door de drie punten thuis te houden tegen de City Pirates, maar dat is iets om achter de hand te houden voor het geval dat zij niet slagen in wat van hen verwacht wordt, met name dat zij er alles zullen aan doen om in Duffel te gaan winnen en, als dat niet lukt, er toch vooral niet te verliezen. Winnen is uiteraard het droomscenario omdat in die hypothese de VWH in de rangschikking nadert tot op één punt en in het nog niet gestreden finale gevecht om het behoud een gewonnen wedstrijd meer zou tellen.

Is wat in de heenronde voor mekaar werd gebracht in de huidige constellatie voor herhaling vatbaar? Pessimisten zullen er niet in geloven, maar zij hebben ongelijk. Wij weten dat onze ploeg door blessurelast en schorsingen gehandicapt aan de aftrap komt, maar de jongens die geroepen worden om de plaats van de afwezigen in te nemen zullen wel niet gemotiveerd moeten worden om het beste van zichzelf te geven. En is eerder al niet eens gebleken dat een beetje meeval in de aanvang van een wedstrijd wonderen kan doen?

Van de spelers die de onze zondagnamiddag partij zullen geven, zijn er zo goed als zeker een paar die eerder de blauw-zwarte kleuren hebben verdedigd op een hoger niveau. Anderen zijn gekend van bij op datzelfde niveau rivaliserende clubs uit de buurt. De namen van de enen en de anderen zijn terug te vinden in de ploeg die vorige zondag door Spouwen Mopertingen werd verrast. In het doel stond Jeroen Hofmans (26). Verdedigers waren Yannick Verlinden (25), Dennes De Kegel (25), Lars Van den Brande (27), Nick Van Asch (24) en Lode Vertonghen (29); middenvelders Miguel Cobos Copado (22), en Gianni Van Den Buys (27); de aanvallers Kevin Spreutels (32) en Nagim Animi (23). De Kegel werd in de tweede helft 65’ vervangen door Olivier Schops (30), Cobos Copado op het uur door aanvaller Yannick Rymenants (30) en Van Den Brande tien minuten voor tijd door Corentin Gabrielli (24). Topscorer met zeven doelpunten is Amini, andere prijsschutters zijn Spreutels met vijf, Copado en Vertonghen ieder met vier.

Rest nu alleen nog onze Vigor Wuitens wilskracht en sterkte te wensen in hun zware opgave. Als er nog iets overblijft van de in eerdere moeilijke omstandigheden getoonde veerkracht, dan is het nu het moment om dat te tonen. Lacht het geluk hun toe dan kunnen zij voor de club geschiedenis schrijven door tegen Duffel de dubbel te lukken en zo van het returntreffen het keerpunt te ijken in de goede richting.

(VWatcher)