Voorbeschouwing VW Hamme - KVV Vosselaar

Willen is Kunnen!

“Willen de Vigor (?) Wuitens nog wel winnen?”. Een ontgoochelde supporter suggereerde ons woordelijk deze schampere titel voor het geval dat er alsnog een voorbeschouwing zou komen bij de inhaalwedstrijd tegen de VV Vosselaar. Wat wij, eerlijk gezegd, aanvankelijk, niet zinnens waren omdat de tekst van de voorbeschouwing bij de thuiswedstrijd tegen de VV Vosselaar op deze website nog terug te vinden is onder de rubriek ‘Nieuws’. Voor wie de moeite niet doet die te gaan opzoeken, de titel is nog altijd even actueel als toen omdat die verwees naar het onmiskenbaar belang van een vierde thuisoverwinning die er trouwens nog altijd niet gekomen is.

Natuurlijk is de informatie met betrekking tot de bezoekers aan een ‘update’ toe want op hun thuisoverwinning tegen Hasselt (2-0) volgden een uitoverwinning bij Temse (0-1), een afgetekende overwinning tegen Heur Tongeren (4-2) en twee gelijke spelen uit bij Bocholt (2-2) en thuis tegen Cappellen (1-). Dit zijn vijf ongeslagen op rij, goed voor 11 bijkomende punten. Maar tel bij deze reeks de daaraan voorafgaande overwinningen thuis tegen Turnhout (5-0) en uit bij Hoogstraten (1-2) dan spreken wij over zeven opeenvolgende wedstrijden zonder nederlaag. Nog iets duidelijker: in de maanden februari en maart haalden de Vosselaarse bleke blauwen 17 punten, onze blauwzwarte Wuitens 7 of 10 minder.

Men kan zich vandaag afvragen hoe het mogelijk is dat een zo flink presterende ploeg op de jongste speeldag dan ineens met 5-0 de boot is ingegaan Bij Berchem. Op de clubwebsite is niet meer te vernemen dan de blote uitslag, maar bij een triomferend Berchem staat te lezen dat na een half jaar niet aflatend blessureleed de ploeg eindelijk op volle toeren draait. Getuige hiervan drie overwinningen op rij en zes opeenvolgende wedstrijden zonder verlies. Bijzonder voor de jongste wedstrijd is dat spits Vercruysse liefst vier van de vijf doelpunten voor zijn rekening heeft genomen. Wat een weelde!

De VW-supporter die nu terugdenkt aan de spectaculaire 4-4 van 20 januari op Berchem, gevolgd door overtuigende overwinningen tegen Hoogstraten en bij Sint-Niklaas, zou gaan dromen dat het zaterdagavond best wel voor mekaar kan komen. Het mag maar is er na die schamele 1 op 15 nog wel een ploeg die er wil voor gaan? Er zijn, zowel bij de vertrekkers als bij de blijvers, zeker nog spelers die zich voor 100% zullen geven, maar een wilskrachtig team dat na een tegendoelpunt toch overtuigend terugvecht en nog voor winst gaat was de jongste weken helaas niet meer te zien.

Als willen kunnen is, dan moet zaterdagavond de strohalm van de laatste kans worden gegrepen om op de voorlaatste thuiswedstrijd van een teleurstellend seizoen eindelijk die vierde thuisoverwinning te boeken waar op de 23ste speeldag met veel vertrouwen werd op gerekend. Ook al komt ze dan misschien te laat, op een lenteavond is er op de vooravond van Pasen toch altijd iets meer kans op een klein mirakel. Als de nieuwe trainer terug het vuur in de ploeg krijgt, geloven we er nog 200% in. Forza Vigor!

(VWatcher)