Voorbeschouwing VW Hamme - RUS Beloeil

Opletten voor stevig Henegouws blok

RC Gent wordt dus niet de komende tegenstander in de beker, Brian Vercruysse en maats ontmoeten we op 1 september aanstaande voor de eerste speeldag van de nieuwe competitie. Wel wordt het zondag een treffen tegen RUS Beloeil, dat in de ronde ervoor met Ath ook al een ploeg uit nationale reeksen uitschakelde.

De vereniging uit Quevaucamps speelde in haar volledige bestaan slechts enkele seizoenen in nationale en had vroeger ook een succesvol dameselftal, dat intussen is opgeslorpt door RAEC Mons. De voorbije jaren zijn de geel-roden toch vooral een stabiele 1e provincialer gebleken en een gevestigde waarde in Henegouwen. Het recept kennen we van heel wat andere ploegen onder de taalgrens: technisch meer dan behoorlijk, erg stevig in de duels en efficiënt op de juiste momenten – met name op stilstaande fasen. Dat er zal moeten gestreden worden voor een plaatsje in de volgende ronde, is dus nu al duidelijk. De verloren oefenwedstrijd bij FC Lebbeke (2-1) diende dan ook vooral om een aantal zaken uit te proberen, terwijl enkele basisspelers rust kregen.

Voor de supporters is het een nieuwe kans om zelf te komen kijken of de positieve signalen van de voorbije weken gerechtvaardigd zijn. Het is misschien ook een gelegenheid om een voordelig abonnement te kopen, waarmee ze de werking steunen van een club die niet stilstaat. Enkele dagen voor de ploegvoorstelling van 14 augustus zou een knalprestatie in de Croky Cup alvast een ideale voorbode zijn. Wij geloven erin, jullie ook? Forza!

(VWatcher)