zo 02-02-20 | 15:00 |  VW Hamme vs KSV Oudenaarde

Voorbeschouwing VW Hamme - AFC Tubize

En nu tegen de onberekenbare ‘Sang et Or’

Als de geslaagde avond van de spelersvoorstelling iets duidelijk heeft gemaakt, is het dat er veel ‘goesting’ is om er iets moois van te maken dit seizoen. De talrijke initiatieven, van de samenwerking met Club Brugge tot de plannen voor een kunstgrasveld, tonen dat de club springlevend is en stap voor stap vooruit wil gaan, hetgeen enkel kan wanneer iedereen meehelpt om zijn schouders onder het boeiende project te zetten. Daarom nog eens dank aan al wie zich, op welke manier ook, inzet voor de blauw-zwarte kleuren!

Komende zondag wacht alweer een nieuwe uitdaging, ditmaal voor de beker tegen AFC Tubize. Het verhaal van de Waals-Brabanders samenvatten in enkele regels is onbegonnen werk, daarom houden we het bij de hoofdpunten. De club ontstond in 1990 uit een fusie in de gemeente en klom in zowat een decennium van derde provinciale naar eerste klasse. Het waren gouden tijden, met grote namen als Enzo Scifo en later ook Felice Mazzù en Dante Brogno op de trainersbank. De degradatie uit de hoogste reeks kon niet vermeden worden en na enkele jaren in tweede klasse/eerste klasse B eindigde de club twee seizoenen na elkaar laatste. Vorig jaar bleef men er alsnog in door het faillissement van Lierse SK, maar recent volgde dan toch de onvermijdelijke val naar de eerste amateurklasse.

Intussen was de club al enkele jaren in Zuid-Koreaanse handen, maar dat heeft de situatie er ginds niet eenvoudiger op gemaakt: de verhalen over wanbetalingen en schulden blijven opduiken, zelfs een flink inkomend bedrag dankzij de miljoenentransfer van ex-jeugdspeler Eden Hazard naar Real Madrid kon dat niet oplossen. Er waren ook licentieproblemen en even ging Tubeke zich zelfs mengen in het dossier rond matchfixing van KV Mechelen, zonder veel succes. Om maar te zeggen dat het woelige tijden zijn rond het Stade Leburton, waar de supporters steeds luider morren. Wat het dit seizoen wordt voor de geel-roden is een groot vraagteken. De nieuwe trainer Sylvain De Weerdt zou met een schone lei willen beginnen, met veel jonge spelers omringd door ervaring. Hij kan naar verluidt putten uit een kern van maar liefst 36 spelers, met ook nog een resem testers. De voorbije oefenduels en het bekerduel tegen tweedeprovincialer Vossem werden telkens gewonnen maar zonder veel overschot, de spelersnamen onthouden we u maar klinken erg exotisch – typisch voor de duiventil die een ploeg in buitenlandse handen toch wel vaak is.

Afwachten dus welke tegenstander blauw-zwart komende zondag tegenover zich krijgt. Tegen een hoger geklasseerd team heeft VW niets te verliezen, het wordt een goede ‘waardemeter’ zoals het met een voetbalcliché wordt genoemd. Met de strijdgeest die de voorbije weken al meermaals werd getoond, mogen de supporters zich alvast verlekkeren op een spektakelrijk cupduel. Forza Vigor!

(VWatcher)