zo 02-02-20 | 15:00 |  VW Hamme vs KSV Oudenaarde

Voorbeschouwing Cappellen FC - VW Hamme

Duel tussen traditieclubs in vorm

In Hamme wordt al luidop gedroomd van een ultiem bekertreffen tegen een topteam. Toegegeven, een bezoekje van de getergde ‘Vince the Prince’ aan het Wuitensstadion: het zou wat geven! Voordat onze mooie club in de trommel met eersteklassers (en Union) belandt, moet echter nog een laatste horde genomen worden, en die is niet min.

Zondag trekt blauw-zwart immers naar de Antwerpse traditieclub Cappellen FC, die (net als VW) aan een sterke voorbereidingscampagne bezig is. De vereniging met stamnummer 43 won onder meer al vriendschappelijk tegen profclub Lommel SK en schakelde in de beker de trotse kampioen van de reguliere competitie in 1e amateurs, Thes Sport uit na strafschoppen.
Ook in de ronde ervoor had Cappellen strafschoppen nodig om zich te kwalificeren, bij het SK Lochristi van voormalige captain Olivier Speltdooren. Vorige zondag werd na een moeilijk openingskwartier toch nog vrij vlot met 0-2 gewonnen bij de stevige Naamse formatie van RFC Meux, zodat de geel-roden van trainer Bart De Roover met vertrouwen kunnen uitkijken naar het treffen tegen VW.

Vorig seizoen eindigde Cappellen knap 7e in de reeks waarin VW het tot het allerlaatste fluitsignaal bijzonder lastig had. Het haalde ook 6 op 6 tegen blauw-zwart: op de openingsspeeldag kwam het 0-1 winnen, in het Jos Van Wellenstadion werd het 2-1. De kern is nauwelijks gewijzigd en bestaat uit een gezonde mix van ervaring, gestalte en talent van eigen bodem. Daarbij ook een bekende naam voor de Hamme-supporter: aanvaller Joachim De Wilde, die een viertal seizoenen voor VW uitkwam. Boegbeeld Wesley Geuens werd vorige zondag nog gevierd om zijn 200 caps en staat zowat symbool voor de stabiliteit die de club kenmerkt.

Wat het zondag wordt? Afwachten natuurlijk. VW was ook in de oefenpartij tegen KVV Zelzate weer vlot bij schot (4-1), met twee doelpunten van nieuwkomer Cabumi die mogelijk de geschorste Triest vervangt. Het wordt alleszins een duel tussen twee traditieclubs die de afgelopen weken hebben getoond stilaan klaar te zijn voor een succesvol voetbalseizoen. Wie zet de kers op de taart van een meer dan geslaagde voetbalzomer? Forza Vigor!

(VWatcher)