zo 04-10-20 | 15:00 |  VC Jong Lede vs VW Hamme

Voorbeschouwing VW Hamme - RC Gent

Feestelijke opener tegen de ‘Gentse Great Old’

Na een geslaagde oefen- en bekercampagne komt nu het echte werk. Tijd om na te genieten is er niet, want in de eerste drie speeldagen van de competitie volgen al meteen tegenstanders die bovenaan verwacht worden. De eerste daarvan is RC Gent.

De oudere supporters herinneren zich misschien nog fel bevochten duels tegen Heirnis Gent in het knusse Emanuel Hielstadion, met kleppers als Buyl en Verheughe die blauw-zwart meer dan eens pijn deden. De in 2016 tot KRC Gent omgedoopte club met stamnummer 11 is intussen echter uitgegroeid tot een moderne, dynamische vereniging met een uitstekende jeugdwerking en het PGB-stadion in Oostakker als thuisbasis.

De mix van jonge beloften en ervaren spelers als Niels Elewaut en Raf Leemans werpt zijn vruchten af, want de Ratjes haalden vorig seizoen knap de eindronde. Daarin werd nipt verloren tegen een efficiënt SK Ronse, dat later de finale zou verliezen. De voorbereiding verliep nogal wisselvallig, met de verrassende uitschakeling in de beker tegen Beloeil en 0-3 verlies in het laatste oefenduel tegen Jong Lede. Met nieuwkomers als Bram Leroy (Mandel), Luvovadio (Charleroi) en Zapata (Colombia) lijken de wit-zwarten echter ook dit seizoen hoge ogen te gaan gooien in deze evenwichtige reeks. Andere bekende namen zijn onder meer doelman Kevin Frans – zoon van de legendarische Franky – en natuurlijk Brian Vercruysse, de sympathieke verdediger die tijdens zijn korte verblijf bij Hamme een uitstekende indruk naliet op en naast het veld.

Meteen een serieuze test dus voor onze jongens. Het is een duel tussen twee clubs met een vergelijkbare voetbalfilosofie en die kiezen voor jeugdig fris en aanvallend voetbal. In combinatie met de feestelijkheden die voor de wedstrijd gepland staan, zou dat wel eens een bijzonder boeiende namiddag aan de Sportpleinstraat kunnen opleveren. Allen op post, Forza Vigor!

(VWatcher)