zo 06-09-20 | 15:00 |  SK Lochristi vs VW Hamme

Voorbeschouwing VW Hamme - Sparta Petegem

Gezocht: krijgers op het veld tegen de gevaarlijke Spartanen

Een moeizame seizoensstart kan zondag worden rechtgezet met een overtuigende prestatie tegen Sparta Petegem. Vanzelfsprekend wordt dat niet, want de ploeg aan de Leie heeft sinds de twee opeenvolgende titels in 2014 en 2015 zowat een patent op een plekje in de top 5.

Het doet dat met aangenaam voetbal en een spelerskern die nauwelijks wijzigingen ondergaat. De trainer (Wim Van Acker) en spilfiguur op het gras (Dave Joye) zijn al vele jaren dezelfde, de weinige vertrekkers worden prima opgevangen met jonge beloften uit de streek, waaronder het naburige SK Deinze. Een bekende naam in de kern is die van Jamaïque Vandamme, de Oostendse ex-prof die niet zo lang geleden probeerde om een zwalpend VW Hamme als speler-trainer in eerste amateurklasse te houden – zonder succes helaas. In de competitie werd eerst knap 1-1 gelijkgespeeld bij Oudenaarde, voor de bezoekers scoorde 'speler van de maand' Sam Blancke. Vorige zondag werd eerder verrassend in eigen huis met 1-2 verloren van RC Harelbeke (thuisdoelpunt Vanborm), zodat ook Petegem geprikkeld naar Hamme zal komen willen ze een 1 op 9 vermijden.

Een duel tussen twee aanvallend ingestelde ploegen dus die zondag vol voor de zege moeten gaan. Petegem beschikt over een brede, evenwichtige kern met heel wat mogelijkheden maar dat geldt ook voor onze blauw-zwarte garde. De prestatie bij het ijzersterke SK Ronse was teleurstellend, de getoonde inzet en voetballende kwaliteiten in het vorige thuisduel moeten echter een verlengstuk kunnen krijgen tegen de Spartanen. Allen op post voor een voetbalnamiddag vol strijdlust, Forza!

(VWatcher)