zo 23-02-20 | 15:00 |  KSKV Zwevezele vs VW Hamme

Voorbeschouwing RC Harelbeke - VW Hamme

Op puntenjacht in Harelbeke

Haalt VW na drie nederlagen in eigen provincie zijn eerste punten van het seizoen in West-Vlaanderen? Dan moet het zondag degelijk presteren bij het geenszins te onderschatten KRC Harelbeke.

De recente geschiedenis van de paars-witte vereniging is op zijn minst woelig te noemen: van een trotse eersteklasser met zelfs Europees voetbal tegen Sampdoria in 1998 ging het geleidelijk richting eerste provinciale, met onderweg een aantal naamsveranderingen, overnames en fusies. Sinds de nieuwe samenstelling van de reeksen speelt de club in tweede amateurs, het voorbije – nogal grijze – seizoen kon de gevarenzone nipt vermeden worden en strandde KRC op een 12e plek. De doelstelling van de Ratten is om deze jaargang beter te doen, daarvoor kan men onder meer rekenen op spelers als de snelle Cremers (ex-Ronse) en de ervaren Franse spits Betremieux (ex-Kortrijk). In de competitie werd begonnen met een 2-2 gelijkspel tegen Ronse en vervolgens een 1-2 zege bij Sparta Petegem, resultaten die elke Hammenaar intussen naar waarde kan schatten. Vorige zaterdag werd 3-1 verloren bij KSV Oudenaarde na een wedstrijd op het scherp van de snee, gekruid met maar liefst 9 gele kaarten.

Opnieuw een behoorlijke uitdaging dus voor onze jongens, die de geschorste Sander De Prijcker moeten missen. Vorig seizoen eindigde ditzelfde duel in het kader van de Croky Cup op 2-1 in het mooie maar akelig lege Forestiersstadion, na een erg sterke wedstrijd van de thuisgoalie Anthony Degrendel – wat een mooie naam voor een doelwachter trouwens! Wil blauw-zwart beter doen en eindelijk die vervelende 0 punten achter zich laten, dan mogen geloof in eigen kunnen en maximale inzet niet ontbreken. Forza!

(VWatcher)