Voorbeschouwing VW Hamme - Berchem Sport

Kan de nieuwe VWH een ambitieus Berchem Sport nu al aan ?

VW Hammeberchem sport sIn een tijdsverloop van nauwelijks tien maanden staan onze Vigor Wuitens en Berchem Sport een derde keer tegenover elkaar. Vorig seizoen slaagde de VWH in een 6 op 6, maar dat heeft niet kunnen beletten dat onze club samen met haar toen veroordeelde opponent van de nationale superliga van het Amateurvoetbal mee de buiteling heeft gemaakt naar een eerder regionaal getinte tweede klasse. Bij beide clubs leeft ongetwijfeld de ambitie om de verloren plaats te heroveren, maar in Berchem is men misschien wel iets ongeduldiger dan het vernieuwde Hamse bestuur dat de intussen begonnen competitie liever ziet als een overgangsseizoen waarin veel mag maar niets moet.

Wat de eerstvolgende onderlinge confrontatie intussen extra aantrekkelijk maakt is dat wij in de spelerskern van Berchem namen aantreffen van drie spelers met een VW-verleden. De bekendste is ongetwijfeld de spelbepalende middenvelder Amin Kabir die na zijn Hamse periode enkele seizoenen het mooi weer heeft helpen maken bij SV Temse. Of hij er zondag zal bijlopen is echter nog niet zeker want een week geleden werd hij nog niet fit genoeg bevonden om opgenomen te worden in de selectie met het oog op de uitwedstrijd bij de R Cappellen FC. Wie wel aan dit derby heeft deelgenomen – en met succes want hij scoorde daar het openingsdoelpunt - is de jonge Vinni Audin (21) aan wiens transfer van Hamme naar Berchem het doelpunt waarmee hij in april jl. het degradatie-lot van zijn nieuwe club hielp bezegelen wel niet vreemd zal geweest zijn. Bimbo Maluka (25), de derde ex- VW’er die voor het laatste kwartier van de wedstrijd uitgerekend Audin mocht komen vervangen, verdedigde al een paar seizoenen eerder de geel-zwarte kleuren van de gewezen Antwerpse Eersteklasser.

Nieuw bij Berchem maar in Hamme en voor onze Vigor Wuitens geen onbekende is de jonge Jelle Geenens (21), vorig seizoen als verdediger ploegmaat van Preben De Man bij E. Aalst. Andere getalenteerde nieuwkomers zijn verdediger Brent Peers (21), ex-Dessel Sport, en Jeroen Michiels (23), ex-Tempo Overijse, die als centrale verdediger zijn man kan staan.

In het aanvallend ploegonderdeel is Vinni Audin als nieuweling niet alleen voor wie oog heeft voor flankaanvaller Ilias Handi (22), ex-R.J. Waver, die op Cappellen voor de laatste speelminuten werd vervangen door Bas Saillaert (19), een van de jonkies in de kern.

Een in het oog te houden speler is natuurlijk de gewezen Nederlandse prof Jelle Van Kruyssen (29). Hij scoorde vorige speeldag het beslissende tweede doelpunt op voorzet van middenvelder Gregory Carrez (23), een van de twee broertjes die wij nog kennen van hun debuut bij Rupel Boom.

Wie, te oordelen naar het wedstrijdverslag op de website van de club, met schoten op doel nog gepoogd hebben de score verder op te drijven, waren de reeds geciteerde Hamdi en de jonge middenvelder Nesta Vallez (21).

Alle spelers volgens leeftijd op een rijtje leren dat het bestuur van Berchem zijn ambities waar wil maken met een jong team. Op doelman-kapitein Bruno Appels (30), Amin Kabir (30), Jelle Van Cruyssen (29) en Thomas Van de Velde (26) na, bestaat de kern inderdaad grotendeels uit prille twintigers.

Met in het thuiskamp onze jonge, door de ervaring van een paar oudere spelers omkaderde ploeg kan het haast niet anders of de wedstrijd van zondagnamiddag moet een enthousiast en dus boeiend spektakel opleveren. Hierbij spreken over het belang van de inzet hoeft niet per se. Die bedraagt in dit stadium van de competitie onveranderlijk drie punten voor de ploeg die speelt om te winnen. Het toeval van een gelijk aantal punten in de stand maakt echter wel dat de winnaar toch maar goed op weg zal zijn naar een geslaagde competitieaanhef. Wat met voor de thuisploeg op het septemberprogramma nog een uitwedstrijd bij Hoogstraten en in nocturne de Wase derby met Sp. Sint-Niklaas, toch net iets belangrijker lijkt te zijn voor onze Vigor Wuitens. Als zij het niveau halen van hun uitwedstrijd bij Turnhout valt winst niet uit te sluiten, maar de uitnederlaag van Berchem bij Bocholt (3-1)mag zeker niet leiden tot onderschatting van een tegenstander die in eigen huis zonder veel moeite de maat heeft genomen van de ploeg die een week eerder in Hamme kwam winnen.

(VWatcher)