Achteraf bekeken : VW Hamme - K. SP Hasselt

Het tij zal keren

Het heeft weer niet mogen zijn. In de uitwedstrijd bij de ongeslagen leider zat nochtans een punt en het zou nog verdiend geweest zijn ook. Een betwistbare strafschop voor een aangeschoten bal besliste in de tweede helft over winst en verlies nadat de VW Hamme zich vóór de pauze beslist de evenknie had getoond van Hasselt en ook nadien door de thuisploeg nooit werd overspeeld. Hoe langer bij een goed voetballend team puntengewin uitblijft, hoe dichter het nabij komt. Laat deze goedkope wetmatigheid in tijden van pech toch een troost zijn. En lukt het toekomende zondag nog niet tegen Hades dan moet het maar de week nadien in Temse, ook al speelt de ervaren ploeg van de ‘azijnpissers’ momenteel de pannen van het dak.

(VWatcher)   

 

Voor een derde keer in zes wedstrijden onverdiend de duimen moeten leggen met één doelpunt verschil is op zich pijnlijk, maar als men er de 0-0 van de uitwedstrijd bij Hoogstraten bij neemt, dan ontkomt men niet aan de vaststelling dat er in twee van de drie thuiswedstrijden en in evenveel uitwedstrijden niet kon gescoord worden. Voor dit met het oog op het verder verloop van de competitie ongemakkelijk pijnpunt waaraan niemand schuld heeft, zal het heil moeten komen van een team op volle sterkte. Dit komt er zodra zal mogen gerekend worden op de aanvallers die sinds de aanvang van de competitie node gemist worden. Zij komen naar verluidt in zicht. Hoe eerder dat zij er bij kunnen zijn, hoe liever natuurlijk.

Ongerust moeten wij, supporters, ons evenwel nog niet maken. Nu al beginnen panikeren met een dooddoener als “Met vier punten na het eerste vijfde, of twintig aan het einde van de competitie redden wij ons niet”, is al te gek. Wat daarentegen van aard moet zijn om pessimisten gerust te stellen, is het feit dat de VW Hamme, ondanks vier geïncasseerde tegendoelpunten in die ene wedstrijd tegen SK Sint-Niklaas, slechts Hasselt, Bocholt en … Hades in verdedigend opzicht moet laten voorgaan. Dat in dit trio uitgerekend, zij het dan met één doelpuntje verschil, onze eerstvolgende tegenstrever zijn plaats heeft, maakt de uitdaging om in eigen huis te scoren en te winnen des te groter. (VWatcher)