VW Hamme – SK Sint-Niklaas achteraf bekeken

Leergeld

Wie de wedstrijd niet bijwoonde zal bij het vernemen van de naakte uitslag aan het eind van het Wase derby gevoelsmatig aan een blamage hebben gedacht. De 1-4 op een scorebord, dat in de lopende competitie nu nog altijd op een eerste thuisoverwinning wacht, is ook bij de supporters die getuige waren van het verloop van de partij hard aangekomen, maar hun gevoel was er vooral een van frustratie omdat de VWH in de eerste speelhelft de betere ploeg was geweest. De Vigor Wuitens hadden aan de rust met twee doelpunten voorsprong mogen en kunnen leiden, zodat niemand verwachtte dat zij na de rust snel zouden wegdeemsteren en in de opportunistische en tactisch sterkere Klaasjes hun meerderen dienden te erkennen.

(VWatcher)   

 

Het nieuwe Vigor speelt goed voetbal, daar niet van, maar met in vijf wedstrijden amper drie gescoorde doelpunten ligt het belangrijkste pijnpunt bloot: een schrijnend gebrek aan besluitvaardigheid in de afwerking. Toegegeven dat er vaak brute pech mee gemoeid was en dat jonge spelers de ervaring moeten missen van een op elke verdediging wegende spits als Stijn De Wilde en dat ook een Joran Triest van wie doelpunten werden verwacht al weken met blessure out is. Maar die verzachtende omstandigheden brengen helaas geen soelaas. Zeker nu een tot dusver uitblinkende verdediging, die bij herhaling resultaatbepalend was, het onder druk heeft moeten laten afweten. Wij gaan ervan vanuit dat die vier tegendoelpunten in één wedstrijd er nooit waren gekomen indien de ploeg in de tweede helft collectief op peil was blijven acteren.

Nog langer stilstaan bij de verloren derby hoeft niet. In het voetballeven is de eerstvolgende wedstrijd altijd belangrijker dan de laatst gespeelde. Dat er nu uitgerekend een uitwedstrijd moet gespeeld worden bij een ongeslagen leider kan als wake up call tellen. Het voordeel van dit nadeel is dat van een ploeg uit de kelder van de rangschikking niet verwacht wordt dat zij op bezoek in Hasselt het spel komt maken.

Hoe het daar afloopt weten wij zaterdagavond en op dat moment zal een vijfde van het competitieprogramma of de helft van de eerste periode afgewerkt zijn. Een twaalfde plaats met vier punten uit vijf wedstrijden is, hoe men het ook draait of keert, ontoereikend. Met drie uitwedstrijden   (Hasselt, Vosselaar en Temse) en twee thuiswedstrijden (Hades en Patro Eisden Maasmechelen) oogt het programma van de eerstvolgende maand nochtans lastiger dan wat achter de rug is. Het maakt de uitdaging dan ook alleen maar groter, zeker als men wil beseffen dat zonder een aanzienlijk verbeterd rendement een verlengd verblijf in Tweede problematisch kan worden. Gelukkig ziet geen VW-supporter het ooit zo ver komen want wie nog wat verder vooruitkijkt ontdekt dat er in de laatste wedstrijden van de heenronde een veelvoud van punten te rapen ligt. (VWatcher)