zo 04-10-20 | 15:00 |  VC Jong Lede vs VW Hamme

Wedstrijdverslag VW Hamme - SK Sint-Niklaas

Bezoekers leggen Hamse pijnpunten helemaal bloot

Ook in de Wase derby slaagde de thuisploeg er niet in om eindelijk nog eens voor eigen volk te winnen. Voor de koffie was blauwzwart nog heer en meester. Rufai kwam in de eerste vijf minuten twee keer net te kort en doelman Merckx moest met de voet een schot van De Man redden. Aan de overzijde moest ook De Vroe uithalen om een kopbal van Verspeeten, al dan niet achter de lijn, af te weren. Maar het was Hamme dat bleef domineren. Mingiedi (op Merckx), Rufai (uit een te scherpe hoek waardoor Merckx nog kon redden) en De Man (op de paal) lieten de mooiste kans liggen. Tussendoor had D'Haeseleer vanop de stip, na fout van Merckx op Mingiedi, wel voor de logische voorsprong gezorgd. Maar aan de overkant benutte ook Verspeeten (na fout van Seron op De Witte) een strafschop zodat de Klaasjes gevleid op gelijke hoogte kwamen. Een dubbele wissel bij de bezoekers zorgde na de koffie voor de kentering. De pas ingevallen Panneel scoorde meteen. Hamme kon nog één keer dreigen met een kopbal van Mingiedi (prachtig gered door Merckx) maar de bezoekers controleerden intussen de wedstrijd en werkten wel aan honderd procent af. Eerst trapte invaller Panneel overhoeks binnen en in het slotkwartier konden Verspeeten en Aerts nog twee keer counteren.

(VW-Dwarskijker)

VW HAMME: De Vroe, Seron, Ghyselinck, D'heer, Monteyne (82' Laacheri), Ringoet, D'haeseleer, Van Hoecke (72' Vits), De Man, Rufai, Mingiedi.

SK SINT-NIKLAAS: Merckx, Schurman, Vispoel (46' Da Silva), Emmaneel (46' Panneel), Martin, Laref, Verspeeten (89' Melens), De Pauw, Verheuge, Aerts, De Witte.
Doelpunten: 25' D'Haeseleer (strafschop) 1-0, 38' Verspeeten (strafschop) 1-1, 49' Panneel 1-2, 75' Verspeeten 1-3, 90' Aerts 1-4. 
Gele kaarten: Ghyselinck, Van Hoecke, Monteyne, De Witte, Verheuge.

(VW-Dwarskijker)