Achteraf bekeken : Hoogstraten VV. - VW Hamme

Jong VWH kijkt omhoog

Na vier speeldagen moeten onze Vigor Wuitens vrede nemen met een met Patro Eisden Maasmechelen en SK Sint-Niklaas, hun tegenstrever van de dag, gedeelde negende plaats. In hun voordeel pleit een positief doelpuntensaldo (+1) dat te danken is aan amper twee toegestane goals. Op deze in de eindafrekening nooit verwaarloosbare parameter doen momenteel slechts vijf van de zestien ploegen uit de reeks beter. Wil dit nu zeggend dat er reden is tot tevredenheid? Neen, helemaal niet want uit een 4 op 12 valt geen eer te halen en er is ook geen reclame mee te maken. Erger is nochtans dat onze jongens en hun entourage er allerminst door beloond zijn geworden voor de week na week geleverde inspanningen

(VWatcher)

Het had tot dusver beter gekund en zeker ook gemogen want met een klein beetje meeval hadden in de rangschikking achter de clubnaam geen vier maar acht punten gestaan, een totaal waarmee zij net vóór Cappellen op een met Hades gedeelde vierde plaats hadden gestaan. En wie durft tegenspreken dat de FC Vigor Wuitens Hamme in de tegen datzelfde Cappellen gespeelde competitieopener geen aanspraak mocht maken op een gelijkspel?

Op de daarop volgende uitoverwinning bij Turnhout viel niets af te dingen en wie getuige was van de thuiswedstrijd tegen Berchem Sport zal vlot beamen dat Vigor beslist geen tweede opeenvolgende 0-1 nederlaag verdiende. Met liefst acht open doelkansen – lees er het wedstrijdverslag nog maar eens op na – had er gewoon moeten gewonnen worden.

Maar straffer dan Berchem-doelman Appels die met een voetreflex een ‘gemaakt’ doelpunt van Yenten Van Hoecke verhinderde, deed Ruben Smet (ex-Rupel Boom) voor Hoogstraten op de vierde speeldag tot tweemaal toe. Eerst behoedde hij zijn ploeg met een ‘wereld-save’ voor een doelpunt dat op zich al voor een herhaling had kunnen zorgen van de uitzege bij Turnhout. Om zich af te vragen of de voetbalgoden onze Arne Ivens, die week na week probeert waarin hij vroeger haast blindelings slaagde, nog wel een goaltje gunnen. En hoe Smet daarna ook nog de ingevallen Mingiedi van een doelpunt wist te houden, het grenst aan het miraculeuze.

Geruststellend is anderzijds de positieve uitstraling van de verdediging die momenteel de op één na de minst gepasseerde is van de reeks. Zelfs bij de gedwongen afwezigheid van Griffin De Vroe, die voor de laatst gespeelde wedstrijd met tegenzin verstek diende te laten, heeft nu ook Gille Van Haver zich in een goed georganiseerd VW-verweer een betrouwbaar sluitstuk kunnen tonen.

Pessimisme omtrent het verder verloop van de competitie is not done. Het staat in de sterren geschreven dat met de terugkeer uit blessure van een ervaren en dus rust brengende spits als Stijn De Wilde en van een jong talent als Joran Triest het vertrouwen bij de andere aanvallers zal groeien. Succes zal dan ook niet lang meer uitblijven, temeer daar de kamp- en teamgeest, lees de oude Vigor-spirit, opnieuw zicht- en voelbaar aanwezig is.

Of dat zeer snel tot de successen zal leiden waarnaar de supporters uitkijken, is nog even af te wachten maar het kan en het zal. Het zou mooi zijn indien het op de vijfde speeldag al kon gebeuren met op de affiche een aloud streekderby: Vigor – Sportkring, of de Vigor Wuitens Hamme tegen het uit Nieuwkerken Waas herboren Sportkring Sint-Niklaas. Lukt het, dan mag er gesproken worden van een geslaagde competitieaanhef in de nieuwe context.

(VWatcher)