za 17-11-18 | 20:00 |  KFC Heur Tongeren vs VW Hamme

Achteraf bekeken : VW Hamme - Patro Eisden

Een bloempje en een duimspijker

Hoe relatief de waarde van een gelijkspel in voetbal kan zijn hebben onze Vigor Wuitens na het laatste fluitsignaal in hun thuiswedstrijd tegen Patro Eisden Maasmechelen moeten ervaren: de 2-2 bij Vosselaar gaf een week eerder nog aanleiding tot een collectief goed gevoel, de 1-1 nu was ronduit een teleurstelling. Niet in het minst wellicht voor de kwieke Djeff Smet die met een parel van een doelpunt in het laatste kwartier de hoop op een eerste thuisoverwinning als een steekvlam had doen oplaaien.

In de plaats van met hard bevochten drie punten goed op weg te zijn naar een aansluiting bij de middenmoot moet de jonge ploeg alsnog vrede blijven nemen met een nederig plaatsje onderaan. Op twee (2!) punten van de Antwerpse City Pirates en Spouwen-Mopertingen, twee tegenstanders die zij in de heenronde van de competitie nog voor de voeten krijgen. Eerst de Limburgers in eigen huis op Wapenstilstand-dag en vier weken later in Merksem.

Is de uitslag van de jongste wedstrijd voor onze jongens, hun hardwerkende trainers en het clubbestuur een streep door de rekening, de goede, van progressie getuigende prestatie moet daarentegen de hoop op betere tijden levendig houden. Wie zich de ganse wedstrijd door de evenknie kan tonen van een ploeg uit de top 5 van de rangschikking, heeft blijk gegeven van zijn potentiële waarde, zeker als men rekening wil houden met de bij de tegenstander voorhanden profervaring. Om enkele namen te noemen: Francesco Carratta, Jeffrey Rentmeister, Mombongo en Prince Rajcomar zijn geen kleine jongens. Zij kunnen voetballen én zijn vertrouwd met de knepen van wat hun vak was en al dan niet nog steeds is.

Dat de late gelijkmaker bij de thuisaanhang het effect had van een koude douche hoeft niet te verbazen, temeer daar de ingevallen good old Stijn De Wilde nog zo dicht bij een bevrijdende tweede treffer was gekomen. Maar wat een verschil in attitude in beide supporterskampen: feest bij de naar de normen van Tweede Amateur vrij talrijk aanwezige en luidruchtige bezoekers en de gelatenheid bij de brave, al te passieve VW-aanhang. Akkoord, het was winters koud maar het deed pijn aan de ogen om te zien hoe snel zowel de plek van de diehards achter het legendarisch Vigor-doel als de tribune leegliep nog vooraleer de VW-spelers het terrein waarop zij een zeer verdienstelijke wedstrijd hadden neergezet verlieten. Zal de Hamse aanhang aanstaande zondag in Temse een ander gezicht tonen? Nu daar op de tiende speeldag, met op de affiche toevallig ook een Bocholt versus Sp. Hasselt, door de thuisploeg voor de periodetitel wordt gespeeld, is daar een mooie gelegenheid toe. Onze buren mogen dan bij Vosselaar wel met een indrukwekkende 0-5 zijn gaan winnen, thuis tegen Patro Eisden Maasmechelen was het in september jl. in het Fernand Schuerman-stadion toch maar bij een moeizaam verworven 1-0 gebleven. En dat in het voetbalspel een wedstrijd nooit bij voorbaat wordt gewonnen, weten wij toch allemaal al lang. (VWatcher)