za 17-11-18 | 20:00 |  KFC Heur Tongeren vs VW Hamme

Achteraf bekeken : Ksv Temse - VW Hamme

Lof voor de morele winnaar

Een punt pakken bij een ongeslagen ploeg die thuis voordien alleen tegen een ogenschijnlijk ongenaakbaar Hasselt een gelijkspel had moeten toestaan, is voor een jong team dat onderaan bengelt al een prestatie op zich. Maar wanneer de in de slotminuut van de partij gelukte gelijkmaker al eerder op het scorebord had kunnen en mogen staan, dan krijgt de geleverde prestatie nog wat meer glans. Zeker als men bedenkt dat er aan het eind van de wedstrijd noodgedwongen met tien tegen elf moest worden gespeeld. Blessurelast blijft onze jongens al sinds de aanvang van het seizoen onafgebroken parten spelen. Positief blijft niettemin de al eerder gedane vaststelling dat de jongens van Frank Magerman in staat zijn om zich competitief te meten met eender welke elke ploeg in de reeks.

Wat de aanhang hoopvol stemt, is dat de progressie aanhoudt en de spirit goed blijft. Zo groeit een ploeg gestaag. Er blijven natuurlijk werkpunten en het scorend vermogen moed nodig omhoog. Maar met de inzet die de spelers ondanks pech en tegenslag blijven tonen kan het niet anders of zij bouwen daarmee een ‘tegoed’ op dat hun toekomstperspectief biedt. Wij mogen natuurlijk niet naïef zijn of blind voor de realiteit van een acute nood aan punten. Zeven eenheden na een derde van de competitie is ontoereikend, het aantal tot nog toe gescoorde doelpunten is te gering.

Als morele winnaar van het Wase derby van Schelde en Durme waarvoor spijtig genoeg geen bonuspunten worden toegekend, verdient de FC Vigor Wuitens Hamme op zijn minst dat de eerste van de nog resterende vijf wedstrijden van de heenronde eindelijk een eerste thuisoverwinning oplevert. Met de steun van de supporters, die zich in Temse hebben getoond en laten horen, moet dat lukken. Op die wedstrijd tegen Spouwen-Mopertingen volgt een niet minder belangrijke uitwedstrijd bij Heur-Tongeren, waarna er twee opeenvolgende partijen in eigen huis komen, eerst tegen Duffel en daarna tegen het hoger aangeschreven Bocholt dat de VW-supporter bekend is van vroeger in Derde nationale. Tenslotte gaat het dan nog naar de Antwerpse City Pirates die, behoudens vergissing van onzentwege doen denken aan het voormalige Olse Merksem. Die vijf wedstrijden zouden minstens de helft van de daaraan verbonden punteninzet moeten opleveren om met een goed gevoel half december bij Cappellen de terugronde aan te vatten. Slagen onze Vigor Wuitens in dit opzet dan zullen zij dubbel genieten van een welgekomen voetbalpauze in de eindejaarperiode. (VWatcher)