zo 16-12-18 | 15:00 |  RCF Cappellen vs VW Hamme

Achteraf bekeken : VW Hamme - Spouwen Mopertingen

In hinkstapsprong naar middenmoot?

Wat er na drie opeenvolgende gelijke spelen al enkele weken zat aan te komen maar in de aanloop naar de zesde thuiswedstrijd nog gehypothekeerd werd door blessurelast na het derbyduel in Temse, is tot grote opluchting van de VW-familie eindelijk werkelijkheid geworden: onze jongens hebben op de elfde speeldag hun eerste thuisoverwinning geboekt. Op karakter en op kunde. Met vier doelpunten waarop niets valt af te dingen.

Het zag er aanvankelijk wel niet naar uit dat het gemakkelijk ging worden. Integendeel, Spouwen Mopertingen was het eerste kwartier duidelijk de betere en het doelpunt voorsprong dat de bezoekers tegen het einde van het eerste kwartier op het scorebord zetten hadden er zelfs twee kunnen worden. Maar de Vigor Wuitens wisten wat er op het spel stond en toonden in hun collectieve weerbaarheid eens te meer karakter. Dat het Joran Triest was die nog vóór het halfuur kon gelijkmaken, moet de jonge spits niet alleen deugd hebben gedaan. Het moet hem ook een boost hebben gegeven. Ten bewijze zijn tweede doelpunt minder dan tien minuten later. En dan was er Nathan Mingiedi, die met een fraaie actie op slag van rust, het ideale moment dus, de score met een derde doelpunt wist uit te diepen.

Spouwen Mopertingen gaf zich daarmee nochtans nog niet verloren. Tot Arne Ivens, ondanks aanslepende blessurehinder onze niet aflatende krijger, op het uur het doelpunt lukte waarop hij al sinds het seizoenbegin jacht maakt. Dat het nu met het hoofd gebeurde en niet met een van zijn gereputeerde afstandsschoten, zal hem zeker niet hebben gedeerd. Al zal hij toch wel iets van zijn euforie hebben voelen wegvloeien toen in dezelfde minuut bezoeker Yldiz de score tot 4-2 wist te milderen. Maar blijkbaar volstond het om de thuisploeg verder geconcentreerd bij de les te houden.

Er waren ook enkele fijne momenten en dan hebben wij het over de vervangingen, altijd met een passend applaus. Soms met dat ietsje meer zoals voor de heroptredende Preben De Man die het in een sterke partij volhield tot hij in de 80steminuut door Yenten De Rauw werd vervangen. Applaus was er ook voor Arne Ivens wiens plaats tussen de lijnen in de slotminuten werd overgenomen door Hicham Aissa. Eerder, meer bepaald een kwartier voor tijd, werd Nathan Mingiedi vervangen door Stijn De Wilde.         .

De VW-supporters hebben op de eerste thuisoverwinning van het seizoen lang moeten wachten, maar het is er dan wel een geworden van goudwaarde. In de eerste plaats omdat zij de betekenis krijgt van een beloning voor een team dat er, ondanks pech, blessureleed en meer dan eens ‘net niet’ collectief vol is blijven voor gaan. Vervolgens omdat de meer dan welkome bijkomende drie punten werden verworven op een speeldag waarop concurrenten hun kapitaal juist niet konden opkrikken. In een reeks waar de gemeenplaats ‘dat iedereen van iedereen kan winnen’ echt wel meer is dan een dooddoener, opent dit opeens perspectieven waarvan een week geleden niemand durfde dromen.

Met thans Vosselaar en Duffel in het vizier en op amper één overwinning van Cappellen en Hoogstraten, is een plaats onderaan de linker kolom al geen wishful thinking meer. Maar laat ons en de hele VW-familie nu vooral niet beginnen zweven. Week na week hard blijven werken in de groep, voor elkaar en voor de mensen die voor de club hun nek hebben uitgestoken, voor de trouwe en de terugkerende supporters. Leveren de uitwedstrijd bij Heur Tongeren en de eerstvolgende thuiswedstrijd tegen Duffel bijkomende punten op, dan mag op 2 december de komst van Bocholt met vertrouwen tegemoet worden gezien. (VWatcher)

Griffin De Vroe, Diego Seron, Jelle D’Heer, Arne Ivens (90’ Aissa Hicham), Pieterjan Monteyne, Sander Claeys, Jules Vits, Nathan M’Pembele Mingiedi (76’ Stijn De Wilde), Preben De Man (80’ Yenten De Rauw), Yenten Van Hoecke en Joran Triest.