zo 16-12-18 | 15:00 |  RCF Cappellen vs VW Hamme

Achteraf bekeken : Tongeren - VW Hamme

Middenmoot dichtbij

Met dertien punten uit twaalf wedstrijden en met nog twee thuis- en één uitwedstrijd te gaan, zijn onze jonge Vigor Wuitens samen met hun sturende, meer ervaren ploegmaats goed op weg naar een geslaagde heenronde, dit wellicht tegen de pessimistische verwachtingen van sommige sceptici in… Gelukkig waren er  oefenmeesters die bleven geloven in hun bende en erop vertrouwden dat het rendement van enthousiast volgehouden trainingsarbeid niet kon uitblijven. En intussen is er in de vernieuwde bestuurskamer opluchting en heerst er bij sommigen al optimisme in het besef dat een potentiële zeven op negen uit de in de heenronde nog resterende drie wedstrijden al meteen perspectieven opent naar een zorgenvrije terugronde. (Lees meer)

De in de jongste wedstrijden behaalde resultaten hebben nog maar eens duidelijk gemaakt dat het in een drie-puntensysteem beter is tweemaal te winnen dan vijfmaal niet te verliezen door gelijk te spelen. Wat er misschien ook komt bij kijken, is dat er in voetbal zoiets bestaat als immanente rechtvaardigheid. Versta hieronder dat in een competitie, die met heen- en terugwedstrijden over dertig speeldagen loopt, de waardeverhouding tussen de concurrenten geleidelijk aan toch aan de oppervlakte komt. Zou het feit dat er uit in Tongeren zonder echt goed te spelen eerder gemakkelijk kon gewonnen worden, daar een bewijs van zijn? Met stelligheid zullen wij het niet beweren, maar de parameters die de rangschikking bepalen spreken zelfs in een reeks waarin mondgemeen is dat ‘iedereen van iedereen kan winnen’ toch nu al boekdelen: met negen verloren wedstrijden op twaalf en een doelpunten-saldo van - 20 (7/27) ziet het er voor Heur Tongeren niet rooskleurig uit.

De aangehaalde, belangrijke parameter is voor de VW Hamme in de jongste twee wedstrijden waarin samen zevenmaal werd gescoord, spectaculair verbeterd: van negatief na tien wedstrijden (-4) naar positief (+1). Hiermee hebben onze jongens nu zelfs postgevat bij de besten. Alleen de eerste vijf uit de rangschikking doen beter. Houden zo!

Met op het programma van de eerstvolgende speeldag de thuiswedstrijd tegen FC Duffel – geen onbekende voor onze T1 – en gelijktijdige affiches als daar zijn Vosselaar – Berchem, Hoogstraten – Hades en Sp.Hasselt – SK Sint Niklaas, komt een plaats in de ‘linker kolom’ nu al in het vizier. Maar laten wij, indachtig het in voetbal meer dan in welke andere sportdiscipline toepasselijk spreekwoord van het vel en de beer, daar maar liever niet op vooruit lopen. Iedere wedstrijd moet gespeeld worden, dus ook de dertiende in een reeks van dertig. Voorlopig houden wij het als ‘bekijker achteraf’ gaarne bij een geruststellende middenmoot.

VWatcher