zo 16-12-18 | 15:00 |  RCF Cappellen vs VW Hamme

Achteraf bekeken : VW Hamme - K.FC. Duffel

Het ziet er goed uit

Na een moeilijke seizoenaanhef is de hemel boven onze traditierijke familieclub nu wel helemaal opgeklaard. Drie opeenvolgende overwinningen met een tot de verbeelding sprekend doelpuntensaldo van 8 (10/2) volstonden voor de enthousiast voetballende bende van Frank Magerman & Co om vanuit de onderbuik van het klassement op te klimmen naar de veilige middenmoot. Met 16 punten komen nu al SK Sint-Niklaas en Vosselaar VV in het vizier. Van de  stelling dat, wanneer het voor het reeksniveau nodige talent aanwezig is, een volgehouden trainingsarbeid altijd moet lonen, is nu wel degelijk het bewijs geleverd. Al is daar toch ook nog de vervulling van een andere voorwaarde voor nodig. (Lees meer)

Onze Vigor Wuitens waren hun campagne in de Antwerps-Limburgse 2de Amateur begin september begonnen met een grondig vernieuwde, overwegend jonge ploeg die in normale omstandigheden in elk compartiment wel kon rekenen op de ervaring van een wat oudere speler. Aanpassing vergt altijd tijd, maar als er dan week na week blessurelast en onwaarschijnlijk veel pech mee gemoeid zijn dan wordt het moeilijk. Denk maar aan de eerste zeven wedstrijden waarvan er vier met oneven doelpunt werden verloren. Meestal onverdiend maar met gebrek aan besluitvaardigheid en dus kennelijk vertrouwen, toch als grootste probleem.

Gelukkig kunnen wij sinds het gelijkspel uit bij Vosselaar waar voor het eerst ook meer dan één doelpunt kon worden gescoord, terugblikken op een crescendoreeks van zes ongeslagen wedstrijden waaronder gelijke spelen tegen Patro Eisden Maasmechelen en Temse, momenteel derde en vierde in de rangschikking. Supporters mogen in een en ander het bewijs zien dat het nieuwe Vigor Wuitens Hamme potentieel elke tegenstrever aankan. Ook de stugge leider Hasselt bij wie met 1-0 werd verloren. De nu al te noteren retourwedstrijd wordt in Hamme gespeeld op zondag 17 februari 2019.

De sterkte van onze in de herfst ontbolsterde jonge ploeg zijn de strijdlust en het enthousiasme van het spelerscollectief waarbinnen persoonlijk succes ondergeschikt is aan het resultaat. Een voorbeeld hiervan komt van Preben De Man die in de jongste wedstrijd tegen Duffel zijn jonge ploegmaat Joran Triest het derde en beslissende doelpunt heeft gegund. Jammer dat Preben, toch een van de revelaties van de nieuwe lichting, met een derde gele kaart de prijs betaalt voor zijn strijdersmentaliteit en zo de eerstvolgende wedstrijd, de topper tegen Bocholt, moet missen.

Dankzij een oordeelkundig en dus vrij evenwichtig samengestelde kern zullen Frank Magerman en zijn assistenten deze week toch wel weer een competitief team klaarstomen. Al zal er in de kleedkamer ook wel gesproken worden over een dreigend onheil dat absoluut moet voorkomen worden mocht ineens een halve ploeg wegens een derde gele kaart aan de kant moeten blijven. De staf heeft met puzzelwerk wel al enige ervaring, maar met twee gele kartonnetjes achter de namen van Griffin De Vroe, Jelle D’Heer, Pieter-Jan Monteyne, Yenten Van Hoecke, Ridwan Gyselinck en Diego Seron dreigt er van het kwalijke toch te veel. Denkt er dus aan, jongens, dat er de week na de clash met Bocholt evenveel punten te rapen zijn bij de City Pirates in Merksem! (VWatcher)