zo 16-12-18 | 15:00 |  RCF Cappellen vs VW Hamme

Achteraf bekeken : VW Hamme - Bocholt VV

Bocholt kwam, zag en overwon met sprekend gemak

Dankzij een mooie reeks van zes ongeslagen wedstrijden die samen 12 kostbare punten hebben opgeleverd, had de nieuwe VW-lichting bewezen haar plaats in de middenmoot waard te zijn. Na de ontnuchterende confrontatie met een topper als de Bocholter VV is gebleken dat de jonge bende van Frank Magerman nog niet rijp is voor de subtop en dat clubvoorzitter Jo Laureys het met zijn statement van een overgangsseizoen bij het rechte eind had. (Lees meer)

Met een vroeg doelpunt van de ervaren Wouter Scheelen, gevolgd door twee goals van de prille twintiger Dylan Put, twee van verdediger Ben Didden en een laatste van invaller Dion Watson, allemaal spelers op wie in de voorbeschouwing nog de aandacht was gevestigd, hebben de Limburgers hun reputatie van best voetballende ploeg van de reeks alle eer aangedaan. Voor het geschiedenisboek van onze club daarentegen is een beschamende bladzijde geschreven. Een 0-6 in een competitiewedstrijd is bij weten van uw oude VWatcher in het gemeentelijk voetbalstadion in geen vijfenzeventig jaar opgetekend.

Voor de laatste thuiswedstrijd van 2018 had de VW-aanhang van die wedstrijd wellicht te veel verwacht en daarom is het misschien niet slecht dat de ‘winterstop’ die over twee weken ingaat nog voorafgegaan wordt door twee uitwedstrijden waarin het gedeukte zelfvertrouwen kan worden opgekrikt en de verloren voetbaleer moet herwonnen worden. De Antwerpse City Pirates mogen natuurlijk niet onderschat worden en de R. Cappellen evenmin of nog net iets minder, maar zowel zaterdagavond in Merksem als in Kapellen op zondag 16 december kunnen er gouden punten worden geoogst die het mogelijk maken de daarna resterende veertien wedstrijden met een goed gevoel tegemoet te zien. Ook in de winter schijnt achter de wolken de zon! (VWatcher)