zo 27-01-19 | 15:00 |  VW Hamme vs Hoogstraten VV

Achteraf bekeken: City Pirates - VW Hamme

Geen overschot halfweg

De bal is rond en rolt of, als er een windstoot mee gemoeid is, caprioleert. In Merksem heeft de bal gerold voor de City Pirates die in blessuretijd een kostbare driepunter binnen konden binnenhalen ten nadele van de Vigor Wuitens die met een capriool van de bal een eerder verworven voorsprong hadden moeten prijsgeven. Niet dat onze jongens aanspraak mochten maken op de overwinning, daar waren zij niet goed genoeg voor. Een gelijkspel waar zij na de gelijkmaker behoudend voor hebben gespeeld, hadden zij toch wel verdiend.

Halfweg de competitie is de VW Hamme nu weer wat weggezakt, meer bepaald naar de kop van de tweede helft van de rangschikking. Niet diep dus, maar 16 punten uit 15 wedstrijden is amper één puntje meer dan een derde van de 45 die in het spel waren en dus te weinig om nu al gerust te mogen zijn in de afloop van een overgangsseizoen.

Na een negen op negen met een riant doelpuntensaldo van +8 zijn de jongste twee weken twee nederlagen geleden met een negatief doelpuntensaldo van 7. Per saldo kostte het de ploeg een plaats in de veilige middenmoot. Is een negende plaats met een puntenbonus van zeven eenheden ten opzichte van de directe degradatieplaatsen op het eerste gezicht geruststellend, de marge met een momenteel zwalpend Duffel op de veertiende plaats bedraagt slechts twee punten. Dit is minder dan de inzet van één wedstrijd. Wat in het vooruitzicht van een terugronde met meer uit- dan thuiswedstrijden altijd moet te denken geven.

Bekeken door een positieve bril is er echter (nog) geen reden tot ongerustheid. In de eerste plaats omdat de ploeg al bewezen heeft over genoeg inhoud te beschikken om op een plek te landen waar zij thuishoort. Enig puntengewin in de eerste vier wedstrijden van de terugronde kan volstaan om de februariconfrontaties met SK Sint Niklaas en Hades in uitwedstrijden en tussenin de thuiswedstrijd tegen Hasselt met het nodige vertrouwen tegemoet te zien. Zou het beter geweest zijn mocht de ‘winterstop’ nu meteen bij het keerpunt ingegaan zijn? Wie zal het zeggen? Het is nu eenmaal zo niet en dus doet het er ook niet toe. De opdracht voor de komende dagen is gewoon de uitwedstrijd bij Cappellen goed voorbereiden. Indien de bal daar bij een milder winterweer nog eens voor de Vigor Wuitens wil rollen, dan mag er achteraf al een vroeg eindejaarsfeestje worden gebouwd. (VWatcher)