zo 24-03-19 | 15:00 |  VW Hamme vs KSV Temse

Achteraf bekeken: FC Cappellen - VW Hamme

Het komt wel goed

Het gaat snel in Tweede Amateur B. Van een veilige plaats in de middenmoot, in amper drie weken terug naar af. Het overkomt onze Vigor Wuitens die na een negen op negen met een riant doelpuntensaldo moeten berusten in een nul op negen met de keerzijde van die medaille. Pijnlijk maar tegelijk ook positief in het totale plaatje na zestien gespeelde wedstrijden, is dat zes ervan verloren werden met één doelpunt verschil. Als het geen toeval is dat er tussen SK Sint-Niklaas op nummer 7 en de R Cappellen FC nu op nummer 8 een puntenkloof is van zes eenheden, dan moet de K FC Vigor Wuitens Hamme zich optrekken aan de resultaten die eerder geboekt werden tegen de huidige nummers 3 Patro Eisden Maasmechelen en 4 Temse. En waarom niet? toch ook een beetje aan het nipte, veeleer onverdiende verlies tegen andere ‘toppers’ als Hasselt en Hades. Bewijzen genoeg dus dat de nieuwe lichting Vigor Wuitens potentieel over genoeg inhoud en talent beschikt om mee te draaien in de middenmoot.

De zesde met één doelpunt verloren wedstrijd, uit bij Cappellen, had een punt kunnen en mogen opleveren. De eerste helft was er een van weinig kansen met de klassieke brilscore aan de rust als resultaat. Nadat de thuisploeg in de tweede helft op voorsprong kwam, vochten de bezoekers fel terug en kwamen tot tweemaal toe dicht bij de gelijkmaker. En wanneer hun gastheren er kort daarop in slaagden die voorsprong te verdubbelen gingen zij nog feller in het tegenoffensief. Wat naar het einde van de wedstrijd met de aansluitingstreffer werd beloond. In de slotminuten kwam de gelijkmaker op een bepaald moment zelfs nog dichtbij.

Het op de valreep gemiste puntje heeft de VW Hamme in de rangschikking dus de achtste stek gekost, een plaats die de jongens van Cappellen nu een goed gevoel geeft. Van de weeromstuit zakken onze Vigor Wuitens naar een twaalfde plaats en moeten zij nu zelfs ploegen waarvan zij gemakkelijk de maat hebben genomen – wij hebben het over Duffel en Spouwen Mopertingen – laten voorgaan. De City Pirates en Hoogstraten volgen op één punt, maar wat vooral betekenisvol overkomt, is dat het verschil met Turnhout, na een overwinning tegen onze gastheren van een week voordien, nu nog slechts vier punten bedraagt. En laat nu juist deze nog steeds voorlaatste in de stand de tegenstander zijn die onze jongens bij de hervatting van de competitie op 13 januari voor de voeten krijgen.

In deze eindejaartijd mag er echter geen plaats zijn voor sombere overpeinzingen. Wij weten dat de VW Hamme haar in de jongste drie weken verloren plaats in de middenmoot waard is. Voor de van blessureleed gespaarde spelers die zestien wedstrijden naeen op geen inspanning hebben gezien, is er nu een welkome rustpauze. Voor hun ploegmaats die na blessureleed aan het opbouwen zijn, komt er deze week donderdag nog een oefenwedstrijd en voor allen in de tweede week van januari wellicht nog een tweede.

Wordt een teveel aan pech in het laatste halfjaar van 2018 in het eerste kwartaal van 2019 gecompenseerd door een evenredige dosis meeval, dan krijgen wij om het overgangsseizoen te laten slagen aan het slot van de competitie nog een leuk stukje lentevoetbal waaraan zowel jonge spelers als anciens, hun begeleiders, het bestuur, de medewerkers en supporters samen plezier beleven. Dit is alvast de nieuwjaarwens waarmee achter de laatste ‘Achteraf bekeken’ van dit aflopend jaar een punt wordt gezet. (VWatcher)