zo 21-04-19 | 15:00 |  VW Hamme vs KVV Vosselaar

Achteraf bekeken: VW Hamme - Hoogstraten VV

Met vier op zes de goede kant op

De K FC Vigor Wuitens Hamme heeft een belangrijke vijfde overwinning geboekt. Verliezen van Hoogstraten was geen optie en een gelijkspel had geen aarde aan de dijk gebracht nadat de City Pirates afgetekend van Vosselaar hadden gewonnen. Maar belangrijker dan het resultaat op zich was de manier waarop: met het betere voetbal en met drie doelpunten ook de bevestiging van de productieve bui van de week voordien bij Berchem. En dan is er ook nog het van geloof in eigen kunnen getuigend antwoord op de gelijkmaker van de bezoekers. Het is ooit anders geweest.

Met thans in de stand na negentien wedstrijden vijf ploegen achter zich en twee andere binnen bereik komt er voor de Vigor Wuitens uitzicht op een uitdagende derde periode die over drie weken thuis begint tegen leider Hasselt. Het is misschien een beetje jammer dat de laatste wedstrijd van de tweede periode, de streekderby bij Sportkring Sint-Niklaas, pas na een week onderbreking van de competitie wordt gespeeld, maar de kalender is nu eenmaal wat hij is. Het zal er op aankomen de voorbeeldige conditie van de spelersgroep op peil te houden. Daarvoor alle vertrouwen aan de trainersstaf die iedereen de week nadien terug op scherp moet krijgen.

Dat onze jongens tegen een om zijn solide verdediging gereputeerde tegenstander aanvallend een van de beste thuisprestaties hebben neergezet, stemt hoopvol. Zeker als men wil beseffen dat er nog steeds een half dozijn kernspelers, onder wie Stijn De Wilde, Jorrit D’Haeseleer, David Rufai en Nathan Mingiedi, moet gemist worden. Maar alleszins een compliment voor de aanvalslust die niet alleen de doelpuntenmakers Matthys Vergeylen, Joran Triest en Djeff Smet hebben getoond, maar ook een Jules Vits en een Preben De Man. Een beetje jammer dat deze laatste nu al opnieuw een  tweede gele kaart achter zijn naam heeft staan. Zeker in het vooruitzicht van dat lastig mini-programma dat aan de thuisconfrontatie met Vosselaar voorafgaat.

Hoe  de kaarten tegen dan zullen liggen, is moeilijk te voorspellen. Een indicatie krijgen wij wellicht in het feit dat Vosselaar de kans krijgt punten te pakken tegen buur Turnhout en bij Hoogstraten, maar net als wij ook partij moet geven aan leider Hasselt. Bovendien zijn er met de City Pirates, Spouwen Mopertingen, Duffel en Cappellen nog andere ploegen die in onderlinge confrontaties zullen moeten uitmaken waar zij zullen eindigen. Het wordt daar onderaan beslist nog een spannende strijd.

Met nog elf wedstrijden voor de boeg is nu al beginnen speculeren evenwel zinloos. Laten wij na de jongste twee sterke prestaties blij zijn met de behaalde resultaten en vooral met de getoonde mentaliteit. Dit VW Hamme kan en moet naar boven kijken!