zo 24-03-19 | 15:00 |  VW Hamme vs KSV Temse

Achteraf bekeken: SKN Sint-Niklaas - VW Hamme

Licht en schaduw

De tweede periode zit erop. Met 16 punten op 30 uit vijf overwinningen en één gelijkspel is de puntenoogst aanzienlijk ruimer dan de schrale oogst van zeven eenheden uit één overwinning en vier gelijke spelen in de eerste tien wedstrijden. Dat het er zonder de grotendeels aan blessureoverlast te wijten ‘inzinking’ in december, en de onverwachte afknapper tegen Turnhout bij de hervatting van de competitie na de winterstop, nog heel wat beter had kunnen uitzien, is geen nieuws en doet ook niet ter zake voor wie vandaag wil focussen op de fraaie 7 op tien uit de jongste drie wedstrijden. Vooral het jongste succes, de afgetekende uitoverwinning bij Sportkring Sint-Niklaas, doet deugd.

Niet in het minst omdat zij van aard is het geloof in eigen kunnen, het voor het verder verloop van de competitie o zo belangrijk zelfvertrouwen, ten goede te komen. Al zal het verhaal van de wedstrijd zelf in de annalen van de club in het teken blijven staan van het ernstig ongeval dat Robbie Ringoet daarin is overkomen. De jonge middenvelder die tot dusver slechts eenmaal aan de kant was moeten blijven – gevolg van een derde ‘gele kaart’ – zal in de groep node worden gemist. Een geluk bij zijn ongeluk is dat de voor hem ingevallen Beau Ponnet (19) al meteen het bewijs geleverd heeft dat er op hem zal mogen gerekend worden. Sterkte Robbie!

Wie hier intussen het wedstrijdverslag en de interviews van Ivan Elegeert (Gazet van Antwerpen) met spits Joran Triest – met twee doelpunten de smaakmaker van de wedstrijd – en coach Frank Magerman  heeft gelezen, weet dat ook Jules Vits daarin zijn aandeel had. En dan was er nog dat andere interview met thuisdoelman Merckx, die niet heeft nagelaten te wijzen op de sterke partij van zijn overbuur, onze Griffin De Vroe. Maar, beste lezer, onthoud vooral dat per slot van rekening de overwinning te danken is aan de knappe prestatie van uw met Vigor-spirit bezielde ploeg.

Waar men in een nabeschouwing bij de jongste speeldag evenwel onmogelijk stilzwijgend aan voorbij kan, is aan de vaststelling dat – de 1-3 van onze Vigor Wuitens bij de Klaasjes, de 0-2 van Hades bij Berchem en de 0-3 van Patro Eisden Maasmechelen bij Cappellen nog buiten beschouwing gelaten – de vijf overige wedstrijden allemaal een opmerkelijk resultaat hebben laten optekenen. Eerst en vooral is er de 0-1 van Hoogstraten bij nu ex-leider Hasselt die hiermee zijn eerste thuisnederlaag heeft geleden na eerder bij de City Pirates al een onwaarschijnlijke 4-3 te hebben moeten slikken. En wat te denken van diezelfde ‘puntenrovers’ die nu ook Temse in eigen huis de das hebben omgedaan (2-3)? Of van Spouwen Mopertingen dat onze Bocholtse beulen in eigen vesting de punten is afhandig gaan maken (1-2)? Verder is er de nieuwe stunt van rode lantaarn Heur Tongeren die Duffel met een droge 3-0 naar huis heeft gestuurd en hiermee bewijst nog niet dood te zijn. Ten slotte is er ook nog de VV Vosselaar die, door Turnhout met forfaitcijfers wandelen te sturen, de Vigor Wuitens met het oog op de belangrijke wedstrijd van 10 maart al voor onderschatting waarschuwt.

Al die onverwachte uitslagen hebben ervoor gezorgd dat vanaf Berchem Sport met 27 punten op een zevende plaats tot City Pirates en Vosselaar met 21 punten op de plaatsen 13 en 14 – let terloops op het belang van het doelpuntensaldo – er liefst nog vijf andere ploegen omtrent de afloop van het seizoen in onzekerheid blijven verkeren. Wellicht zal de competitie hierdoor blijven boeien tot in haar slotfase. Voor onze blauw-zwarten kunnen wij in dit vooruitzicht alleen maar hopen dat zij in de eerstvolgende twee moeilijke matchen hun teruggevonden zelf zullen blijven om dan na een nieuwe onderbreking thuis tegen de VV Vosselaar de puntjes op de i te zetten!