zo 21-04-19 | 15:00 |  VW Hamme vs KVV Vosselaar

Achteraf bekeken: Patro Eisden MM - VW Hamme

Na een achtste nederlaag met oneven doelpunt!

Onze Vigor Wuitens hebben bij leider Patro Eisden Maasmechelen een zure nederlaag geleden. Het enige doelpunt viel pas in de tachtigste minuut van een wedstrijd waarin zij nogmaals het bewijs geleverd hebben in de reeks iedere tegenstrever aan te kunnen. Wie op de clubwebsite van de thuisploeg het summiere verslag leest en de videobeelden bekijkt -uiteraard een selectie met de meeste aandacht voor de eigen ploeg – komt moeiteloos tot de overtuiging dat de wit-zwarte bezoekers zeker aanspraak mochten maken op een gelijkspel. Te oordelen naar de doelkansen misschien zelfs op meer. In elk geval was er een door Vigor-spirit gedragen inzet waardoor het verlies achteraf wel pijnlijk aanvoelt, maar bij de waarnemer het gevoel aanscherpt dat als de spelers volharden zij het wel zullen redden?

Van de vier tot nog toe telkens met één doelpunt verschil verloren uitwedstrijden eindigden er twee op 1-0, toeval of niet, telkens bij de aanvoerder van de rangschikking. In oktober was dat in Hasselt, op de jongste speeldag in Maasmechelen Patro Eisden. En in geen van beide wedstrijden werden onze jongens weggespeeld. Op zich bemoedigend maar de werkelijkheid gebiedt ons wel onder ogen te zien dat de VW Hamme naar de twaalfde plaats is teruggezakt, voorbijgestoken door Duffel dat gelijk ging spelen bij N Sint-Niklaas (1-1) en ingehaald door de City Pirates die thuis tegen Berchem hetzelfde deden. Met lede ogen moeten wij nu bovendien toekijken hoe Hoogstraten met 31 punten al is opgeklommen naar de zesde plaats en vaststellen dat Vosselaar zich met 30 punten op een negende plek heeft genesteld. Het mag nog een geluk heten dat Cappellen de remonte van Turnhout heeft gestuit zodat de veiligheidsmarge ten opzichte van een rechtstreekse degradatieplaats nog altijd vier punten bedraagt.

Met de uitgestelde match met Vosselaar erbij blijven er nu nog altijd acht wedstrijden te spelen, vier thuis en evenveel uit. Potentieel is er in de groep talent genoeg voorhanden om ze allemaal te winnen. Wat wij wel niet zien gebeuren en ook niet hoeft omdat er te veel ploegen in de strijd om het behoud betrokken zijn en in onderlinge duels zullen moeten uitmaken wie aan het langste of het kortste eind trekt. Hoeveel punten er zullen nodig zijn om aan de vervelende barrageplaats te ontsnappen, valt momenteel ook nog niet te voorspellen. De helft van de 24 eenheden tellende inzet zou ons wellicht op een veilige twaalfde plaats houden, maar hoe eerder het puntenkapitaal kan opgevoerd worden met des te meer vertrouwen de eindspurt in de laatste rechte lijn zal kunnen ingezet worden.

Dat Vosselaar op de jongste speeldag bij Temse (dit seizoen toch ei zo na eerste periodekampioen) is gaan winnen, heeft menig VW-supporter verrast. Een gunstig voorteken mag daar voor het zondag te spelen derby normaal nochtans niet in worden gezien want een topploeg die zo ineens driemaal op rij verliest waarvan dan nog tweemaal in eigen huis, is doorgaans meer te duchten dan een tegenstander die in de derde periode net boven de middenmoot rustig uitbolt. Wordt het al dan niet nog een kwestie van sportief eergevoel? VW-supporters weten uit ervaring dat een club in overnameperikelen met spelers die al elders onderdak hebben gezocht en gevonden, er het spreekwoordelijk hoofd doorgaans niet langer plegen voor te leggen.

Spannend zal de competitie in elk geval nog weken blijven. Om te beginnen op de eerstvolgende speeldag. Met op het programma Spouwen Mopertingen tegen Patro Eisden Maasmechelen gunnen wij de leider een tiende opeenvolgende overwinning, onze buren uit Sint-Niklaas de drie punten bij de City Pirates Antwerpen en Hades hetzelfde bij Duffel.