zo 22-09-19 | 15:00 |  KRC Harelbeke vs VW Hamme

Achteraf bekeken: VW Hamme - KVV Vosselaar

Vigor leeft op en Wuitens blijven hopen

Met een ruime en meer dan verdiende overwinning in de inhaalwedstrijd tegen Vosselaar hebben onze Vigor Wuitens bewezen dat zij een plaats in Tweede Amateur waard zijn. Er is voor die match van de laatste kans een ploeg in het veld getreden die met zegedrift, noem het grinta, van bij de aftrap de tegenstrever haar wil heeft opgelegd. Er moest en er zou gewonnen worden. Het liep vlot en het werd al snel 1-0. Een geruststellende dubbele voorsprong zou niet eens op zich hebben laten wachten indien een strafschop niet op maar onder de deklat was terechtgekomen. Rusten dan maar bij 1-0.

Een gretiger Hamme zorgde voor een ongewijzigd spelbeeld in de tweede helft en wat meer is: het getuigt van hervonden zelfvertrouwen dat de aansluitingstreffer van de bezoekers die op de 2-0 volgde, het VW-elan niet heeft geremd. In een dol slotkwartier werd het in een mum van tijd 4-1 via een ‘dubbel’ van de ingevallen jonge Yenten Van Hoecke (20). Voor de kers op de taart zorgde good old Pieterjan Monteyne. Vijf doelpunten van vier verschillende spelers als naast de openingstreffer van Preben De Man ook de ‘carambole’ van Diego Seron mag geciteerd worden. En waarom niet?

Met een achtste overwinning en 30 punten heeft de VW Hamme nu op de barrageplaats een puntenvoorsprong van vier eenheden op de FC Turnhout die ook twee gewonnen wedstrijden minder telt. In normale omstandigheden is het gevaar voor directe degradatie dus virtueel bezworen.

Op twee wedstrijden van het einde van de reguliere competitie van de barrageplaats weggeraken kan nog, al was het iets gemakkelijker geworden indien onze geburen van de SK NSt.Niklaas ons een handje hadden toegestoken door in hun inhaalwedstrijd Spouwen Mopertingen van een negende overwinningen te houden. Men hoort soms dat een goede buur beter is dan een verre vriend, maar voetbal en goede nabuurschap gaan blijkbaar niet altijd samen.

Het worden hoe dan ook twee spannende weken, zeker met de City Pirates, de opponenten in de laatste thuiswedstrijd, met drie punten en een gewonnen wedstrijd méér als eerste mikpunt. Maar daar boven – verschiet niet, lezer – toch nog steeds vier andere ploegen die zich nog niet buiten schot mogen wanen: Spouwen Mopertingen met 34, Vosselaar, Cappellen en Hoogstraten elk met 35 punten en negen gewonnen wedstrijden.

Hierna de affiches van de voorlaatste en laatste speeldag voor de betrokken clubs:

28 april                                                                                                      5 mei

Bocholt VV – VW Hamme                                                 VW Hamme – City Pirates

Turnhout – Spouwen Mopertingen                              Duffel – Turnhout

City Pirates – Duffel                                                          Hades – Vosselaar

Vosselaar – N St. Niklaas                                                 Cappellen – Bocholt

Heur Tongeren – Cappellen                                             Spouwen Mopertingen – Hoogstraten

Hoogstraten – Patro Eisden Maasmechelen