zo 20-10-19 | 15:00 |  VW Hamme vs KSKV Zwevezele

Achteraf bekeken: KFC Lille - VW Hamme

Eerste horde met succes genomen

Dat een bekerwedstrijd op bezoek bij een lager ingedeelde tegenstander meestal geen cadeau is, heeft onder meer RC Gent in het voorbije weekend ondervonden. Zij verloren bij RUS Beloeil met 2-1, zodat niet de Ratjes maar wel de stugge Henegouwers komende zondag te gast zijn voor het duel in de 3e ronde. Inzet is wellicht een mooie affiche tegen Tubize, dat op hetzelfde moment toch weinig problemen zou mogen kennen tegen tweedeprovincialer Vossem. Ter voorbereiding op het bekertreffen volgt er trouwens woensdag nog een interessante oefenwedstrijd om 19u30 bij FC Lebbeke, dat in dezelfde Croky Cup Tollembeek met maar liefst 12-0 versloeg!
Ook onze Wuitens hadden het knap lastig tegen het Kempense Lille, zelfs zonder hun sterspeler MacDonald. VW was dan wel de betere ploeg, echt grote kansen waren schaars. Even zag het er niet goed uit toen Sander Claeys met tweemaal geel van het veld werd gestuurd, maar net toen werden de mouwen opgestroopt en konden De Man en Vergeylen (vanop de stip) scoren. Een discutabele strafschop bracht de thuisploeg weer in de wedstrijd, maar blauw-zwart hield stand — vooral ook dankzij uitstekend keeperswerk van de nieuwe "numero 1" Mauro Van Den Wildenberg — en mocht gaan feesten. Sprankelend was het niet altijd, maar dat hoeft ook niet. Ook dit seizoen heeft blauw-zwart niet het grootste budget, geen profs die komen uitbollen, geen exotische investeerders met schimmige intenties. Veel punten zullen dus gehaald moeten worden op basis van vechtlust, ploeggeest en karakter. Maar is dat niet precies waar Vigor voor staat?