za 23-11-19 | 19:30 |  KFC Mandel United vs VW Hamme

Achteraf bekeken: VW Hamme - RC Gent

Mooi openingsstuk eindigt met valse noot

Het heeft weer niet mogen zijn voor de Wuitens, die ondanks puik voetbal in extremis het verdiende gelijkspel uit handen zagen glippen.

Beide ploegen kozen voor aanvallend voetbal, voor de goed gestarte bezoekers leverde dat na een 20-tal minuten de 0-1 op via Elewaut. Hamme was niet aangeslagen en ging op zoek naar de gelijkmaker, die er op slag van rust ook kwam door Sikumoya. Na de pauze ging blauw-zwart vol voor de winning goal, maar de deklat en bezoekende doelman stonden in de weg. De op dat moment zeker te rechtvaardigen 2-1 door Cabumi werd vervolgens afgekeurd wegens buitenspel. Het bleef een open duel met veel kansen aan beide zijden, toen zowat iedereen zich neerlegde bij een mooi gelijkspel gebeurde het ondenkbare: een overtreding voor VW werd niet gefloten en in de fase daarop kregen de bezoekers een strafschop na vermeend handspel van De Prycker, die meteen ook van het veld werd gestuurd. Een (te) hard verdict, volgens de beelden die we te zien kregen lijkt er van hands helemaal geen sprake te zijn. Voor Hamme een slot in mineur dus, het had wel vaak veldoverwicht maar de scherpe tegenaanvallen van de bezoekers hebben de aangename wedstrijd beslist.

Geen man overboord natuurlijk, de wedstrijd was een dubbeltje op zijn kant en helaas viel het aan de verkeerde kant. Snel herpakken nu en volgende zaterdag knallen bij SK Ronse!