zo 04-10-20 | 15:00 |  VC Jong Lede vs VW Hamme

Achteraf bekeken: VW Hamme - Sparta Petegem

Er is maar één weg en dat is vooruit

Ook het derde Oost-Vlaamse duel tegen een hoogvlieger in de reeks leverde geen punten op. Helaas deed de prestatie van VW eerder denken aan de onmacht bij Ronse dan aan de tegenslag tegen RC Gent.

Het was op voorhand bekend: geef spelmaker Joye ruimte en je brengt jezelf in de problemen. Dat gebeurde voor de rust minstens tweemaal, met een vroeg doelpunt van een van de broertjes Vanborm (8’) en van Joye zelf (30’) als gevolg. Na de rust en met twee wissels bij VW liep het iets beter voor blauw-zwart, maar tegen de geoliede countermachine van Petegem bleef het opletten. Dat doelman Van De Wildenberg door velen de beste thuisspeler werd genoemd is veelzeggend, hij redde onder meer nog een strafschop maar moest zich kort na de aansluitingstreffer van De Man (89’) toch nog gewonnen geven op een ultieme tegenaanval van Denoulet.

Geen goede beurt dus voor de jongens van Ahmet Türk, met ook nog eens twee lastige verplaatsingen in het verschiet. Toch is er geen tijd om het hoofd te laten hangen, dat de jonge, mentaal kwetsbare garde leergeld gaat betalen tegen door en door ervaren teams was te verwachten. Slagen ze er opnieuw in om het hechte blok te vormen dat aan het eind van vorig seizoen zoveel indruk maakte, dan kunnen de goede resultaten gewoon niet uitblijven. Forza!

(VWatcher)