zo 22-12-19 | 15:00 |  VW Hamme vs KSK Ronse

Achteraf bekeken: RC Harelbeke - VW Hamme

De kop is eraf

Het heeft iets te lang geduurd, maar VW is eindelijk van de puntenloze situatie in het klassement af. De beloning voor een degelijke, volwassen wedstrijd op het veld van KRC Harelbeke.

De eerste helft bleef erg gesloten met weinig kansen aan beide zijden. Na de pauze was er iets meer animo en kon de thuisploeg dreigen via Vandenbroucke en de ingevallen Noppe. De Hamse goalie – we zullen hem ook maar ‘Mauro’ noemen want met de spelling van zijn familienaam blijven we maar worstelen – keepte echter alweer een vlekkeloze wedstrijd en mocht zijn eerste ‘clean sheet’ in competitieverband optekenen. Ook onze jongens probeerden via Ponnet, De Man en Mingiedi de ban te breken, maar uiteindelijk bleef het bij 0-0. Zo blijven de buren van Sint-Niklaas als enige team in de reeks achter met 0 punten, na 4 speeldagen is er ook geen enkele ploeg meer met het maximum van de punten – topfavoriet Knokke en RC Gent staan samen aan de leiding met 10 punten.

Geen briljante maar wel een hoopgevende prestatie die vraagt om bevestiging, komende zaterdag bij KSV Oudenaarde dat verrassend onderuit ging bij een uiterst efficiënt KSV Temse. Het is de laatste afspraak van een zeer stevig openingsluik voor Vigor, daarna volgen duels tegen ploegen die niet ver weg in de rangschikking te vinden zijn en daarom het gevaarlijke etiket ‘haalbare kaarten’ meekrijgen. Voetjes op de grond, de goede lijn doortrekken en we komen er wel!