zo 22-12-19 | 15:00 |  VW Hamme vs KSK Ronse

Achteraf bekeken: KSV Oudenaarde - VW Hamme

Doelpuntenrijke match levert geen punten op

Een trip naar Oudenaarde staat traditiegetrouw garant voor behoorlijk wat spektakel, helaas zonder puntenwinst ditmaal.

Onzeker achterin en te weinig balvast voorin, dat betaal je tegen een stevige eindrondekandidaat als KSVO – zelfs zonder een aantal sterkhouders – meteen cash. Na goed twintig minuten kon Van Ruyskensvelde een hoekschop van Heirwegh hard binnenkoppen. Tien minuten later kon de altijd gevaarlijke Habbas de 2-0 scoren, zodat toen al duidelijk was dat het voor blauw-zwart een moeilijke avond ging worden aan de Schelde. De grootste kans voor VW kwam er kort voor de rust, maar De Vroe hield Cabumi van de aansluitingstreffer.

Na de koffie zagen we toch een beter Hamme en kon diezelfde Cabumi al vroeg scoren op een hoekschop van De Man. Helaas was even later alles te herdoen toen Van Ruyskensvelde zijn tweede van de avond maakte – opnieuw op een stilstaande fase. De goed ingevallen Audin scoorde vervolgens erg mooi de 3-2, VW probeerde dan nog met man en macht de gelijkmaker te forceren maar aan de stand veranderde er niets meer. Een slap begin werd toch gevolgd door een tweede helft met veel overtuiging en wilskracht, dit moet doorgetrokken worden naar de volgende speeldagen. Door de verrassende zege van Sint-Niklaas tegen Petegem staat VW nu op een gedeelde laatste plek. Dat het zeer lastige openingsblok van de competitie geen royale oogst ging opleveren lag binnen de verwachtingen, al is een schamel puntje wel erg weinig. De pagina moet nu snel omgedraaid worden, om volledig te focussen op de duels die eraan komen tegen kwalitatief evenwaardige ploegen. Luidt er immers geen voetbalwet dat de eerstvolgende wedstrijd altijd de belangrijkste is? Forza!