za 23-11-19 | 19:30 |  KFC Mandel United vs VW Hamme

Achteraf bekeken: SKN Sint-Niklaas - VW Hamme

Van lichte euforie naar zware ontgoocheling in 5 minuten

We krijgen soms te horen dat we altijd maar positief schrijven – een zeldzaamheid in deze tijden waarin verzuring het hoge woord voert op sociale en andere media. Wel, na de wedstrijd in Nieuwkerken kan het verdict ditmaal niet anders dan hard zijn. Er werden twee punten te grabbel gegooid die op de een of andere manier teruggewonnen moeten worden in de komende weken.

De eerste helft was nochtans van hoog niveau aan Hamse zijde: de thuisdoelman pakte wel nog een goede kans van Triest, maar daarna scoorde Cabumi verdiend de 0-1. Op slag van rust kopte Vergeylen de 0-2 binnen op een mooie vrije trap van Ponnet. Net als tegen Westhoek leek het allemaal zo makkelijk te gaan, Sint-Niklaas kwam amper in het stuk voor.

Misschien waren sommigen vergeten dat VW niet het surplus aan kwaliteit heeft om een zege vast te houden en tegelijk een versnelling lager te schakelen. Enkel met 110% inzet en discipline van de eerste tot de laatste minuut worden punten geraapt, 90% is niet genoeg. Plots liep het allemaal stroever, nonchalanter, waardoor de thuisploeg er zowaar begon in te geloven. Tot goed een kwartier voor tijd leverde dat geen echte kansen op voor de Klaasjes. Mauro stond daarna alweer goed te keepen, maar Goossens kon in de 85e minuut toch de aansluitingstreffer maken. Bibberen geblazen, en jawel: vijf minuten later kon kapitein Aerts er de definitieve 2-2 van maken. Ongeloof alom in Hamse rangen, het besef is er dat dit nooit had mogen gebeuren!

Door de verrassende zeges van Temse (waardoor Mandel United aan de leiding komt) en Dikkelvenne mist VW de aansluiting met de buik van het klassement, maar dat is niet onoverkomelijk – twee degelijke prestaties naeen en dat is rechtgezet. Erger is dat de Hamse supporters, die gisteren voor de sfeer zorgden in het stadion, zich flink in hun hemd gezet voelen. Het siert de sportieve en bestuurlijke leiding dat ze zich na de match niet verstopten en hun frustratie zelf ook lieten blijken. Er zal en moet nog stevig nagepraat worden de komende dagen, hopelijk wordt de diepe teleurstelling dan omgezet in een gezonde dosis zegehonger en strijdlust om deze misstap snel weer uit te wissen. Forza!