za 23-11-19 | 19:30 |  KFC Mandel United vs VW Hamme

Achteraf bekeken: VW Hamme - SCT Menen

Het dieptepunt is bereikt

Wat een overtuigende zege moest worden tegen de rode lantaarn van de reeks, draaide uit op een bijzonder pijnlijke namiddag voor blauw-zwart met een 1-3 nederlaag tegen KSCT Menen.

Hamme miste met de geschorste Cabumi en de gekwetste Ponnet twee belangrijke pionnen. De wedstrijd kon ook niet slechter beginnen, met al vroeg de uitsluiting van Sikumoya en een strafschop, omgezet door Gallo. Voor de rust konden we nog een kopkans van Triest noteren, maar met een man minder kreeg blauw-zwart moeilijk grip op de wedstrijd. Kort na de koffie kon De Man – die vaak stevig werd aangepakt door de potige bezoekers – dan toch de gelijkmaker scoren (of was het een eigen doelpunt?). De vreugde was echter van korte duur: op het uur waaide een indraaiende voorzet zomaar in doel en werd het 1-2 via Dewaegemaeker. Een tiental minuten later was er nieuw balverlies bij VW en kon diezelfde Dewaegemaeker de definitieve 1-3 op het bord zetten. De bezoekers met 6 op 6 in de hemel, de Hamse boys konden met een povere 5 op 12 tegen de staartploegen niet anders dan diep ontgoocheld de kleedkamers intrekken.

En wat nu? VW is op een (gedeelde) voorlaatste plek beland en de balans van de voorbije speeldagen oogt niet fraai. Volgende week volgt een zeer lastige verplaatsing naar Dikkelvenne, daarna een moeilijk te voorspellen derby tegen Temse en dan krijgt blauw-zwart zowat de hele linkerkolom voor de kiezen – ploegen waartegen het voorlopig niet veel in de pap te brokken had. Niet meteen perspectieven om op korte termijn beterschap te verwachten, aan de spelers om het tegendeel te bewijzen. Vorig seizoen haalden de Wuitens 7 punten in de eerste periode maar haalden ze in de tweede periode wel sterk uit met 16 punten – voor de redding bleken uiteindelijk 35 punten voldoende. Een vergelijkbaar scenario zou meer dan welkom zijn, te beginnen met het altijd belangrijkste duel voor een voetbalploeg: het eerstvolgende.