zo 08-12-19 | 15:00 |  Royal Knokke vs VW Hamme

Achteraf bekeken: VW Hamme - KSV Temse

Echternach

We hoorden onze grootouders het wel eens hebben over de processie van Echternach, zonder er ons veel bij te kunnen voorstellen. Wel, de VW-supporter ondervindt nu al een hele tijd aan den lijve wat dit inhoudt: hun ploeg zet drie stappen vooruit en twee achteruit, met een chaotisch competitieverloop tot gevolg.

Voor hartverwarmende sportieve prestaties was het wachten tot zondag aan de Mirabrug, want de vertoning de avond ervoor aan de Sportpleinstraat was ronduit teleurstellend: na een ongelukkig eigen doelpunt en loeier van Al-Balahi was KSV Temse maar wat blij met de 0-2 ruststand. Ook na de koffie was blauw-zwart niet bij machte om de bezoekers echt te verontrusten en een zoveelste domper in het eigen Wuitensbastion was even later een feit. Akkoord dat blauw-zwart met drie geschorsten en (onder meer) de gekwetste Ponnet gehavend aan de aftrap kwam, maar de getergde supporter mocht toch hopen op heel wat meer weerwerk van zijn team tegen een tegenstander die ook niet meteen in de top van het klassement verwacht wordt.

Door dit bitter derbyverlies en de vlotte overwinning van Dikkelvenne komt VW opnieuw terecht bij het vijftal laagvliegers van de reeks, op amper 2 punten van de rode lantaarn. Klein lichtpuntje is het wederoptreden van beloften Djeff Smet en Maxim Zeulevoet, hopelijk kunnen zij met hun jeugdig enthousiasme opnieuw wat vuur brengen in het elftal dat aan een parcours vol blutsen en builen bezig is. Met een aartsmoeilijke verplaatsing naar Mandel United komende zaterdag is er alleszins werk aan de winkel!