zo 08-12-19 | 15:00 |  Royal Knokke vs VW Hamme

Achteraf bekeken: Mandel United - VW Hamme

Efficiëntie beslist evenwichtige partij

Bij een zware 4-0 nederlaag passen geen dure woorden, eerder een nederige stilte. En toch had het zomaar anders kunnen verlopen, want blauw-zwart was zowat een uur minstens de evenknie van hoogvlieger Mandel United.

Het mag gezegd: het mooie complex dat in Izegem neergepoot werd doet amper nog denken aan de bescheiden installaties waar Vigor in het verleden geregeld kon zegevieren. De schaars opgekomen toeschouwers kregen een evenwichtige eerste helft te zien, waarin vooral thuisdoelman Laleman zich moest onderscheiden op pogingen van onder meer een bedrijvige De Man. De West-Vlaamse fusieploeg scoorde rond het halfuur bij zijn eerste volwaardige aanval via Ruben Pyck, meteen ook de ruststand. Kort na de pauze volgde dan het kantelmoment: penalty voor VW maar opnieuw pakte ‘man van de match’ Laleman. Een tweede strafschop voor VW had even later zeker gekund na een duidelijke fout op Triest, maar de scheids ging er niet op in. Een kwartier voor tijd werd het dan 2-0 na een hoekschop via topschutter Debouver, waardoor de Hamse veer definitief was gebroken. In het slot van de wedstrijd vielen nog de 3-0 (Clyncke) en 4-0 (Tamsin vanaf de stip), een hard verdict voor een moedig blauw-zwart dat een lesje kreeg in efficiëntie – of in maturiteit. We kopen er niets mee, maar in hun eerlijke verslag had de rood-zwarte vereniging het over een "vrank en vrij spelend Hamme dat onder zijn waarde staat geklasseerd" en vond men het "ongelofelijk dat Hamme amper 9 punten sprokkelde". Niet meer dan een magere troost, maar het zegt toch wel iets over de prestatie van onze jongens.

Door de verrassende uitzeges van Westhoek en Sint-Niklaas doet VW opnieuw een heel slechte zaak in het klassement. De schade had zelfs nog hoger kunnen oplopen, want Merelbeke liep een nipte én onverdiende nederlaag op bij Oudenaarde, terwijl Menen met 2-3 verloor tegen Zwevezele hoewel het een kwartier voor tijd nog 2-0 voor stond. Met nog een zeer stevig programma in december niet meteen de meest hoopgevende vooruitzichten, maar een overwinning kan alles er opnieuw anders doen uitzien. Onze jongens weten alvast wat hen te doen staat komende zondag tegen Gullegem...