zo 02-02-20 | 15:00 |  VW Hamme vs KSV Oudenaarde

Achteraf bekeken: RFC Knokke - VW Hamme

0 punten op het scorebord, 3 punten voor de Hamse strijdlust

Wie dacht dat VW na de tegenvallende resultaten van de voorbije weken een geslagen indruk zou geven bij de gedoodverfde titelfavoriet, kwam zondag voor een aangename verrassing te staan: blauw-zwart keek Knokke recht in de ogen en liep een verdiende puntenwinst op een haar na mis.

De frisse vechtlust van de Hamse boys was bewonderenswaardig, in de eerste helft met veel middenveldspel was er zelfs een uitstekende kans op de 0-1. Na de koffie (zeg in Knokke niet zomaar ‘kantine’, maar wel de Radisson Bar) nam het overwicht van de thuisploeg toe, echter zonder grote mogelijkheden. Het cruciale moment kwam er even voor het uur: rechtstreekse uitsluiting van Sander De Prycker – de meeste waarnemers vonden een gele kaart een juistere beslissing – en kapitein Savaete die enkele minuten later de prima voorzet van Vandewalle binnenkopte. Hamme probeerde wel nog met veel overgave, maar een nieuwe nederlaag was niet zo veel later een feit.

Ook de Knokse trainer loofde het Hamse spel en had het over een ploeg die onder haar waarde gerangschikt staat. Veel kopen we er niet mee, de heenronde wordt afgesloten met een povere balans van 9 punten, waarvan slechts 1 punt behaald werd tegen een team uit de top 10. Uiteraard is het niet bij deze hyperambitieuze vereniging dat VW zijn seizoen moet redden, dat kan wel nog in de 15 resterende wedstrijden. De mentaliteit en strijdlust waren alvast zeer hoopgevend. Forza!